Σε 30 σπίτια στην Αττική είχαν εισβάλλει το τελευταίο χρονικό διάστημα τα μέλη σπείρας που εξαρθρώθηκε από την αστυνομία.

Από το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος τεσσάρων ατόμων Αλβανικής καταγωγής, για τα αδικήματα της σύστασης εγκληματικής οργάνωσης, των διακεκριμένων κλοπών, της πλαστογραφίας, της αποδοχής προϊόντων εγκλήματος και παράβαση του νόμου περί αλλοδαπών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιχείρηση της αστυνομίας στις 30 Απριλίου οδήγησε στη σύλληψη δύο μελών της σπείρας στην περιοχή του Γκύζη, ενώ ένας ακόμη είναι ήδη έγκλειστος στις φυλακές Κορυδαλλού.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι οι παραπάνω δράστες είχαν συγκροτήσει εγκληματική ομάδα, η οποία διέπραττε διαρρήξεις σε οικίες σε διάφορες περιοχές της Αττικής, στις οποία εισέρχονταν παραβιάζοντας την κεντρική είσοδο και αφαιρούσαν χρήματα, κοσμήματα, ηλεκτρονικά και ηλεκτρικά ήδη, ενδύματα και άλλα αντικείμενα.

Από την έρευνα που διενεργήθηκε στο διαμέρισμα που διέμεναν οι δύο συλληφθέντες βρέθηκαν και κατασχέθηκαν μεταξύ άλλων:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

• Δύο πιστόλια τύπου ρέπλικα με πλήθος από μεταλλικά σφαιρίδια.
• Πλήθος ειδών οικιακής χρήσης και ηλεκτρικών συσκευών.
• Επαγγελματικά και τοπογραφικά εργαλεία.
• Είδη ένδυσης και λευκά είδη.
• Διάφορα διακοσμητικά αντικείμενα.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον Εισαγγελέα πλημμελειοδικών Αθηνών ενώ ερευνάται η συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης