Η έναρξη της φετινής σχολικής χρονιάς 2012-2013 βρίσκει τις συνθήκες στέγασης και διδασκαλίας τoυ 1ου και 2ου Δημοτικού Σχολείου, του Γυμνασίου και του Λυκείου Ασβεστοχωρίου ολοένα και περισσότερο να χειροτερεύουν και να υποβαθμίζονται.

Η χρησιμοποίηση των «μαγαζιών» και του κοντέινερ σαν αίθουσες διδασκαλίας, το κλείσιμο των διαδρόμων και των ημιυπαίθριων χώρων με γυψοσανίδες και η σίτιση των μαθητών στο υπόγειο δημιουργούν τριτοκοσμικές συνθήκες σχολικής στέγης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε επιστολή του αναγνώστης της zougla.gr καταγγέλλει:

Καθημερινά παλεύουμε για να τα βγάλουμε… πέρα. Παρά το τσουνάμι άμεσων και έμμεσων φόρων και χαρατσιών από την Πολιτεία, επιπροσθέτως δεχτήκαμε την επιβολή ειδικού Δημοτικού Τέλους (που πληρώνουμε στους λογαριασμούς της Δ.Ε.Η.) με την ελπίδα αποπεράτωσης του Νέου Σχολείου στη θέση «Μπουλουβάνια» στο Ασβεστοχώρι, ώστε να υπάρξει συνολική λύση του προβλήματος της σχολικής στέγης.

Από τον περασμένο Σεπτέμβριο (του 2011) μέχρι σήμερα, παρά την επιβολή του ειδικού τέλους από τη Δημοτική Αρχή, το Νέο Σχολείο παραμένει γιαπί και η έναρξη εργασιών για την αποπεράτωσή του συνεχώς αναβάλλεται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα Δ.Σ. των Συλλόγων γονέων-κηδεμόνων 1ου-2ου Δημοτικού, Γυμνασίου και Λυκείου & η Ένωση Συλλόγων του Δήμου δηλώνουμε «ως εδώ και μη παρέκει»:

• στις συνεχείς δικαιολογίες και αναβολές της επανέναρξης των έργων, τις εξοργιστικές καθυστερήσεις, τα γραφειοκρατικά προβλήματα, τις παλινωδίες και τις υποσχέσεις χωρίς αντίκρισμα από τη Δημοτική Αρχή και την Πολιτεία
• στον συνεχή εμπαιγμό και το εμπόριο ελπίδας από τη Δημοτική Αρχή και τους επαγγελματίες της πολιτικής

Σήμερα, ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ, δεν επαιτούμε, από τη Δημοτική Αρχή:

• την επείγουσα επανέναρξη των εργασιών και την αποπεράτωση του Νέου Σχολείου στη θέση «Μπουλουβάνια» στο Ασβεστοχώρι μέχρι τον Δεκέμβριο του 2012
Ως συμβολική αποδοκιμασία των εκπροσώπων της Δημοτικής Αρχής:

• Δεν επιτρέπουμε την παρουσία τους στον φετινό Αγιασμό για τη νέα σχολική χρονιά».

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης