Για γενικευμένες πρακτικές αθέμιτου ανταγωνισμού που αναπτύχθηκαν από παρόχους κατάρτισης, στο πλαίσιο του προγράμματος του Υπουργείου Εργασίας «Επιταγή Εισόδου στην Αγορά Εργασίας για ανέργους έως 29 ετών», κάνει λόγο η ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει, μεγάλη μερίδα των παρόχων κατάρτισης επιδόθηκε «σε συστηματική παραπληροφόρηση των ανέργων, υποστηρίζοντας ότι μόνο μέσω αυτών μπορούν να αιτηθούν τη σχετική συμμετοχή τους, ενώ παρουσιάστηκαν ως δήθεν “μεσολαβητές” για την επιτυχή έκβαση της υποψηφιότητάς τους».

Στη συνέχεια, χρησιμοποιώντας τα προσωπικά δεδομένα των ανέργων, η ΓΣΕΕ λέει ότι υπέβαλλαν ηλεκτρονικά την αίτηση για λογαριασμό τους «και σκοπίμως παρέλειψαν να τους γνωστοποιήσουν το μοναδικό κωδικό Κ.Α.Υ.Α.Σ. (Κωδικός Αριθμού Υποβολής Αίτησης Συμμετοχής)».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατ’ αυτό τον τρόπο, διαμορφώθηκε ένα ιδιότυπο καθεστώς «ομηρίας» των ανέργων και επιχειρήθηκε η χειραγώγησή τους με την παραβίαση του προβλεπόμενου δικαιώματός τους να επιλέγουν ελεύθερα τόσο τον πάροχο όσο και το Πρόγραμμα Κατάρτισης με γνώμονα την αξιολόγηση της προσφερόμενης ποιότητας, σημειώνει.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης