Για φαινόμενα καθίζησης στο παραλιακό μέτωπο, που εγκυμονούν άμεσο κίνδυνο για την ασφάλεια των πολιτών, κάνουν λόγο στο zougla.gr κάτοικοι των Μεγάρων.

Σε ηλεκτρονικό του μήνυμα, μέλος του Εξωραϊστικού και Πολιτιστικού Συλλόγου Βαρέας «Ο Άγιος Νικόλαος» καταγγέλλει τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η θάλασσα βγήκε στον δρόμο, κίνδυνος-θάνατος στα παραλιακά πεζοδρόμια . Η θάλασσα έχει σκάψει τον δρόμο, με συνέπεια το οδόστρωμα να έχει υποστεί τεράστια καθίζηση και συνεχώς πέφτουν κομμάτια πεζοδρομίου στη θάλασσα.

Σας γνωστοποιούμε πως ο σύλλογός μας εκτός του πλήθους των αναφορών και ενεργειών για το γνωστό μόνιμο πρόβλημα των πεζοδρομίων επί της παραλιακής οδού της Βαρέας Μεγάρων, υπέβαλε αναφορά και στον Συνήγορο του Πολίτη με (αριθμ. φακ. 236755 και αριθμ.πρώτ.7112017) και είχε προτείνει να κηρυχθεί το συγκεκριμένο παραλιακό κομμάτι σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης

Η κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας ορίζεται στο άρθρο 2 παρ. 4 του Ν.3013/2002. Αρμόδιο όργανο για την έκδοση της απόφασης κήρυξης μιας περιοχής σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης πολιτικής προστασίας στις περιπτώσεις περιφερειακών και τοπικών καταστροφών μεγάλης και μικρής έντασης είναι ο Γενικός Γραμματέας Πολιτικής Προστασίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην περίπτωση τοπικής καταστροφής μικρής έντασης μπορεί να εξουσιοδοτεί τα αρμόδια Αποκεντρωμένα Όργανα Πολιτικής Προστασίας για την έκδοση των σχετικών αποφάσεων (άρθρο 8 παρ. 1δ ́ του Ν.3013/2002).

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης