Ρεπορτάζ: Πέτρος Κουσουλός – Παναγιώτης Βλαχουτσάκος

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σε προέκταση της ιδιωτικής του επιχείρησης έχει μετατρέψει τμήμα της παραλίας στο λιμένα Χερσονήσου Ηρακλείου γνωστός επιχειρηματίας της περιοχής ονόματι Γιάννης Δανελάκης, ο οποίος τυγχάνει να είναι ο γιος του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου και πρώην δημάρχου, κ. Γιώργου Δανελάκη.

Φωτογραφικά ντοκουμέντα τα οποία δημοσιεύει η zougla.gr, απαθανατίζουν τις αυθαιρεσίες του νεαρού επιχειρηματία που με απροκάλυπτο τρόπο μετέτρεψε σε «ιδιωτική πλαζ» την παραλία η οποία με απόφαση του δημοτικού συμβουλίου στο οποίο προήδρευσε ο πατέρας του (!) χαρακτηρίστηκε ως «ελεύθερη για τους πολίτες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το αποτέλεσμα είναι σήμερα οι πελάτες του καταστήματος του εν λόγω επιχειρηματία έχουν την δυνατότητα να παραγγείλουν αναψυκτικά και εδέσματα τα οποία μπορούν να απολαύσουν βρισκόμενοι «μια ανάσα» από τη θάλασσα.

«Ελεύθερη παραλία»

Το οξύμωρο της υπόθεσης και συνάμα η πλέον τρανή απόδειξη της αυθαίρετης ενέργειας του επιχειρηματία-γιου του αιρετού άρχοντα αποτελούν τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου της 15ης Μαΐου 2012 και είχε σαν θέμα την παραχώρηση της χρήσης του αιγιαλού από επιχειρηματίες.

Στη σελίδα 11 αναφέρεται ρητώς ότι το τμήμα της παραλίας το οποίο βρίσκεται μπροστά από το μαγαζί Μεσόγειος (το οποίο δεν λειτουργεί) και έχει πλέον καταληφθεί από τις ξαπλώστρες του υιού Δανελάκη, αποτελεί ελεύθερη παραλία. Δηλαδή σημείο προσβάσιμο σε όλους του λουόμενους.

Ιδιαίτερη όμως εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι το πρόσωπο το οποίο προήδρευσε στο συγκεκριμένο συμβούλιο είναι ο πατέρας του επιχειρηματία, ο οποίος στο παρελθόν είχε διατελέσει και δήμαρχος της περιοχής.

Δείτε τα πρακτικά:

 

Αδρανεί ο Δήμος

Από την άλλη πλευρά, μέχρι σήμερα, ο Δήμος Χερσονήσου φαίνεται να αδυνατεί να «συμμορφώσει» το νεαρό επιχειρηματία ο οποίος έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του το δικαίωμα των λουόμενων να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία.

Η zougla.gr επικοινώνησε με το δήμαρχο Χερσονήσου, κ. Ζαχαρία Δοξαστάκη, ο οποίος δήλωσε γνώστης του θέματος, σημειώνοντας ότι όταν ολοκληρωθεί η καταγραφή όλων των αυθαιρεσιών που λαμβάνουν χώρα στις ακτές της περιοχής, πρόκειται να προσκομίσει τα στοιχεία στην Κτηματική Υπηρεσία του Δημοσίου ώστε να απομακρυνθούν οι παρανομούντες.

«Η εκμίσθωση τμημάτων αιγιαλού και παραλίας είναι μια αρμοδιότητα η οποία έχει περιέλθει με κοινή υπουργική απόφαση στους Δήμους. Οι δήμοι κάτω από συγκεκριμένο πλαίσιο οφείλουν να εκμισθώνουν τις παραλίες για απλή χρήση. Αυτό πράττει και ο δήμος χερσονήσου. Υπάρχουν πολλά τμήματα όμως παραλιών τα οποία έχουν παρανόμως καταληφθεί. Γι’ αυτό η δημοτική αρχή ελέγχει, διαπιστώνει και ενημερώνει την κτηματική υπηρεσία του δημοσίου» ανέφερε χαρακτηριστικά.  

Τέλος, γνώση για το θέμα φέρονται να έχουν και τα στελέχη της Κτηματικής Υπηρεσίας, τα οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, πρόκειται να παρέμβουν άμεσα προκειμένου να θέσουν τέλος στις παράνομες δραστηριότητες του επιχειρηματία.

Η zougla.gr προσπάθησε να επικοινωνήσει με τον ίδιο τον κ. Δανελάκη, ωστόσο η επικοινωνία δεν κατέστη δυνατή.  

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης