Χρήματα για πάνες, καροτσάκια, καθαριστικά ακόμη και νοσοκομειακές υπηρεσίες αναζητούν χρόνια και βαρέως πάσχοντες στην Ξάνθη, που έχουν δει τα εισοδήματά τους να συρρικνώνονται τα τελευταία χρόνια.

Η δραματική συρρίκνωση των εισοδημάτων τους σε συνδυασμό με τη φυσική τους αδυναμία για εργασία τους έχει οδηγήσει σε έναν ατέρμονο δρόμο αναζήτησης πόρων, με την καθημερινότητά τους να φαντάζει… μαρτυρική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Έχει επέλθει μεγάλη φτώχεια και όλοι οι άνθρωποι αντιμετωπίζουν προβλήματα με την κάλυψη των αναγκών που σχετίζονται με την υγεία τους. Ειδικά οι βαρέως πάσχοντες που έχουν περιοριστεί πάρα πολύ τα επιδόματα από τα ταμεία τους με αποτέλεσμα να μην είναι εφικτή η χρηματοδότηση των αναγκών ενός ασθενούς σε υλικά τα οποία έχει ανάγκες. Δηλαδή πάνες, καθαριστικά, κρεβάτια, καροτσάκια ή ακόμη και νοσοκόμες» αναφέρει ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Ξάνθης, Αναστάσιος Καραδέδος.

Στο Κέντρο Πιστοποίησης Αναπηρίας Ξάνθης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2014 εκκρεμούσαν συνολικά 379 αιτήματα ασθενών που περιμένουν στη ουρά για να περάσουν από αξιολόγηση ώστε να λάβουν το απαραίτητο για τους ίδιους αναπηρικό επίδομα, σύνταξη ή περίθαλψη που δικαιούνται.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης