Στην οικονομική κρίση και την αδυναμία πληρωμής του αντιτίμου απόρριψης σκουπιδιών στον ΧΥΤΑ, που λειτουργεί από ιδιωτική εταιρία, αποδίδει ο Δήμος Κιλκίς την ύπαρξη παράνομων χωματερών.

Στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «ιδιώτες ρίχνουν τα πάσης φύσεως απορρίμματά τους σε κοινόχρηστους χώρους που βρίσκονται στα διοικητικά όρια του Δήμου Κιλκίς, δημιουργώντας νέες εστίες ασχήμιας και μόλυνσης», ενώ γνωστοποιείται ότι μικρές παράνομες χωματερές έχουν εμφανιστεί στην περιοχή της Κολχίδας, του Λεβεντοχωρίου και του Βαπτιστή.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως διαβεβαιώνει ο δήμος, με εντολή του δημάρχου Δημήτρη Σισμανίδη, η αντιδημαρχία καθαριότητας «έχει λάβει τα πρώτα δραστικά μέτρα για την αντιμετώπιση αυτής της δυσάρεστης κατάστασης», καθώς τα υπηρεσιακά οχήματα έχουν μεταφέρει τα απορρίμματα στον ΧΥΤΑ, ενώ έχουν σκεπάσει τις αυτοσχέδιες χωματερές στην περιοχή του Βαπτιστή και του Λεβεντοχωρίου.

Πρόσφατα, τα μηχανήματα του δήμου ήταν στην περιοχή της Κολχίδας, για να απομακρύνουν τα απορρίμματα και να σκεπάσουν με χώμα τις νεοδημιουργηθείσες εστίες μόλυνσης.

Στα σημεία αυτά έχουν ήδη τοποθετηθεί απαγορευτικές πινακίδες σχετικά με τη ρίψη απορριμμάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: X.M. 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης