Με πρωτοβουλία των μαθητών της 47ης σχολής ανοιχτής θαλάσσης του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου, την Κυριακή 08 Ιουνίου 2014 και ώρα 11:30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί εν πλω, και όχι μόνο, συγκέντρωση – διαμαρτυρία στο λιμάνι του Ηρακλείου μπροστά στον ιστιοπλοϊκό όμιλο (Παλιό Ψυγείο). Με τη συνδρομή των εκπαιδευτικών σκαφών και άλλων πλωτών μέσων και την παρουσία πολιτών στο χώρο του λιμανιού, οι μαθητές φωνάζουν το σύνθημά τους «ΚΑΤΑΣΤΡΕΨΤΕ ΤΑ ΧΗΜΙΚΑ – ΟΧΙ ΤΗ ΘΑΛΑΣΣΑ» για ν’ ακουστεί από άκρη σε άκρη.

Με την κίνηση αυτή, εκφράζουν την αντίθεσή τους σε οποιαδήποτε δραστηριότητα τωρινή ή μελλοντική που μπορεί να αποτελέσει απειλή για τα θαλάσσια οικοσυστήματα και το περιβάλλον γενικότερα. Όπως οι ίδιοι αναφέρουν, οφείλουν να διαφωνήσουν σε τέτοιου είδους ενέργειες, που τείνουν να μετατρέψουν το περιβάλλον σε χωματερή και λαμβάνουν χώρα, δίχως την πλήρη και σαφή ενημέρωση των κοινωνιών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αναγνωρίζοντας την ατομική και συλλογική ευθύνη που τους αναλογεί, και θεωρώντας δεδομένη την ευαισθητοποίηση του κόσμου, οι μαθητές της 47ης σχολής ανοιχτής θαλάσσης του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Ηρακλείου ζητούν τη δημόσια στήριξη όλων των φορέων καθώς και την ενεργό συμμετοχή της τοπικής κοινωνίας σε αυτή την κίνηση διαμαρτυρίας.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης