Την απόφαση να προβούν σε κινητοποιήσεις, αρνούμενοι το μεσημεριανό κλείδωμα των κελιών και τη μεσημεριανή καταμέτρηση, έλαβαν οι κρατούμενοι των φυλακών Κορυδαλλού, προκειμένου να διεκδικήσουν μια σειρά «βασικών δικαιωμάτων τους», όπως χαρακτηριστικά αναφέρουν.

Παράλληλα, από την Παρασκευή έως την Κυριακή προχώρησαν σε τριήμερη βραδινή στάση για μια ώρα μετά το προβλεπόμενο κλείσιμο της φυλακής.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Μέχρι σήμερα, όχι μόνο δεν υπάρχει ούτε φωνή ούτε ακρόαση από το Υπουργείο Δικαιοσύνης, αλλά εκτοξεύονται και απειλές για μεταγωγές κρατουμένων που συμμετέχουν στην κινητοποίηση», προσθέτουν οι κρατούμενοι.

«Τι από τα δυο συμβαίνει: μια προκλητική αδιαφορία απέναντι στα δίκαια αιτήματα μας ή μια πεισματική άρνηση να συζητήσουν με κρατούμενους, ίσως λόγω του κλίματος που δημιουργεί ένας φαντασιόπληκτος πρώην Υπουργός Προστασίας του Πολίτη ή μήπως και τα δυο;» διερωτώνται.

«Όπως και να έχει, εμείς δεν πρόκειται να ανεχτούμε τον εμπαιγμό και την αδιαφορία. Από σήμερα λοιπόν προχωρούμε σε κλιμάκωση των κινητοποιήσεων μας πραγματοποιώντας βραδινή διαμαρτυρία διαρκείας για 2 ώρες μετά το προβλεπόμενο κλείσιμο της φυλακής έως ότου λάβουμε απάντηση στα αιτήματα μας», καταλήγουν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης