Ρεπορτάζ : Μίλλη Σιδέρη

Τον δικό του Γολγοθά ανεβαίνει ο Αρχιμανδρίτης Αθανάσιος Μισσός, κατά κόσμον Λεωνίδας Μισσός που πάσχει από σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1. Ο 40χρονος ιερέας της Ιεράς Μητρόπολης Ρόδου τα τελευταία δύο χρόνια έχει φτάσει στα όρια του από την κοινωνική αδιαφορία του κράτους. 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όλα ξεκίνησαν το 2010, όταν ο Αρχιμανδρίτης νοσηλεύτηκε στο Τζάνειο Νοσοκομείο ώστε οι γιατροί να διαγνώσουν από πού προέρχεται το σάκχαρο του. Μετά από πενθήμερη νοσηλεία του εμφυτεύτηκε αυτόματη αντλία σακχάρου.

Από εκείνη την στιγμή ξεκίνησε το μαρτύριο για τον ιερέα καθώς από τον Νοέμβριο του 2010 έχει καταθέσει όλα τα σχετικά παραστατικά και αποδείξεις στην αρμόδια υπηρεσία του ΟΠΑΔ (Οργανισμό Περίθαλψης Ασφαλισμένων Δημοσίου) στην Ρόδο για να εισπράξει το ποσό της αντλίας, των φαρμάκων και αναλωσίμων που έχει προμηθευτεί. Αν και έχουν περάσει 18 και πλέον μήνες, μέχρι σήμερα δεν έχει λάβει ούτε ένα ευρώ από το ΟΠΑΔ και η κατάστασή του Αρχιμανδρίτη έχει φθάσει στο απροχώρητο.

Ο ΟΠΑΔ δεν πληρώνει

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με τα όσα ισχυρίζεται ο καταγγέλλων, ο Ο.Π.Α.Δ. της Ρόδου αν και του χρωστάει περίπου 20.000 ευρώ του έχει καταβάλλει μέχρι σήμερα μόνο 20 ευρώ, ποσό που αντιστοιχεί σε μια ιατρική επίσκεψη για την συνταγογράφηση φαρμάκων.

Η zougla.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον Ο.Π.Α.Δ. Δωδεκανήσου, όπου οι αρμόδιοι απάντησαν ότι γνωρίζουν την κατάσταση στην οποία έχει περιέλθει ο Αρχιμανδρίτης και συμμερίζονται το πρόβλημα αλλά δεν μπορούν να βοηθήσουν στην επίλυση του, καθώς το ταμείο πάσχει από ρευστότητα την δεδομένη χρονική στιγμή.

Η Μητρόπολη γνωρίζει το θέμα αλλά…

Ο Αρχιμανδρίτης  Αθανάσιος Μισσός φιλοξενήθηκε στο zougla radio και στην εκπομπή «Cosa Nostra». Σε ερώτηση αν έχει βοηθηθεί οικονομικά από την Μητρόπολη Ρόδου, παραδέχτηκε ότι δεν του έχει παράσχει καμία βοήθεια και όπως χαρακτηριστικά τόνισε «Για κάποιους η εκκλησία είναι η μητέρα, για μένα είναι η μητριά».

Η ηλεκτρονική εφημερίδα ήρθε σε επικοινωνία με τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Ρόδου κ.κ. Κύριλλο ώστε να βρεθεί μια λύση στο σημαντικό πρόβλημα που αντιμετωπίζει ο Αρχιμανδρίτης.

Ο Μητροπολίτης δήλωσε ότι γνωρίζει το πρόβλημα του 40χρονου ιερέα και έχει την αμέριστη συμπαράσταση του.

 Η επιστολή στους αρμόδιους

Μετά από απίστευτη ταλαιπωρία που υφίσταται ο Αρχιμανδρίτης αποφάσισε να στείλει επιστολή στον Υπουργό Υγείας Κοινωνικής Αλληλεγγύης  κ. Ανδρέα Λοβέρδο , στον Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης κ. Γεώργιο Κουτρουμάνη και στον Περιφερειάρχη Ν. Αιγαίου  κ. Ιωάννη Μαχαιρίδη ζητώντας τους να παρέμβουν αλλά κανένας αρμόδιος δεν ευαισθητοποιήθηκε από το πρόβλημα του.

 Δείτε την επιστολή

Στην προσπάθεια του να βρει κάποια λύση για να εισπράξει έστω ένα μικρό ποσό από τα οφειλόμενα, παρενέβη τηλεφωνικά και σε ραδιοφωνική εκπομπή όπου καλεσμένος ήταν ο πρώην Υπουργός Υγείας και βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Δημήτρης  Κρεμαστινός. Σύμφωνα με τον Αρχιμανδρίτη ο κ. Κρεμαστινός του υποσχέθηκε ότι θα βοηθήσει στην επίλυση του ζητήματος.

«Κανένας παράγοντας δεν ίδρωσε» τονίζει  χαρακτηριστικά ο ιερέας αφού ουδείς έως σήμερα δεν μπήκε στον κόπο να του απαντήσει.

Το αποτέλεσμα όλων των παραπάνω ενεργειών του Αρχιμανδρίτη είναι αυτή την στιγμή να βρίσκεται στο έλεος του Θεού καθώς δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στα έξοδα της θεραπείας του και να παρουσιάζει σοβαρά προβλήματα όρασης.

Ακούστε τι δήλωσε ο Αρχιμανδρίτης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης