Φίλιππος Καραμέτος

Τέλος οι προθεσμίες για τον Σταύρο Ψυχάρη, ο οποίος το μεσημέρι κατέθεσε, μέσω των δικηγόρων του, τις έγγραφες εξηγήσεις του στους οικονομικούς εισαγγελείς που τον είχαν καλέσει με την ιδιότητα του υπόπτου, στο πλαίσιο της έρευνας για τα «θαλασσοδάνεια» στα συγκροτήματα του Τύπου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι εισαγγελείς μελετούν όλα τα στοιχεία και αξιολογούν τους ισχυρισμούς του κ. Ψυχάρη προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξηςΎστερα από τρεις προθεσμίες που μετέφεραν το «ραντεβού» του με τους εισαγγελείς για τη …νέα χρονιά, ο επικεφαλής του Δημοσιογραφικού Ομίλου Λαμπράκη (ΔΟΛ), Σταύρος Ψυχάρης υπέβαλε το υπόμνημα με τις γραπτές εξηγήσεις του.

Ωστόσο, ο κ. Ψυχάρης ασκώντας το δικονομικό του δικαίωμα δεν εμφανίστηκε ούτε σήμερα στο εισαγγελικό γραφείο, την πόρτα του οποίου πέρασαν για άλλη μία φορά οι πληρεξούσιοι δικηγόροι του.

Οι οικονομικοί εισαγγελείς μελετούν πλέον όλα τα στοιχεία και αξιολογούν τους ισχυρισμούς του κ. Ψυχάρη προκειμένου να αποφασίσουν εάν θα προχωρήσουν στην άσκηση ποινικής δίωξης ή εάν θα θέσουν την υπόθεση στο αρχείο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ισχυρός άνδρας του ΔΟΛ έχει κληθεί σε ανωμοτί κατάθεση σχετικά με τις δανειοδοτήσεις που πήρε Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον ΔΟΛ αναμένεται να ακολουθήσει έρευνα σε άλλους μιντιακούς ομίλουςαπό τράπεζες, ύψους περίπου 200.000.000 ευρώ. Ο κ. Ψυχάρης θα καταθέσει έγγραφο υπόμνημα παροχής εξηγήσεων για το αδίκημα της ηθικής αυτουργίας σε απιστία.

Ως φυσικοί αυτουργοί της πράξης της απιστίας ελέγχονται τα στελέχη των τραπεζών που εκλήθησαν ήδη ως ύποπτοι αφού ως μέλη επιτροπών ενέκριναν την χορήγηση των δανείων.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης, διερευνάται εάν υπήρχαν οι απαραίτητες εγγυήσεις από την πλευρά του ΔΟΛ για να εγκριθούν τα δάνεια αλλά και εάν αυτά αποπληρώνονται. Μετά την ολοκλήρωση της έρευνας για τον ΔΟΛ αναμένεται να ακολουθήσει η έρευνα από τους οικονομικούς εισαγγελείς και άλλων περιπτώσεων δανειοδοτήσεων σε μιντιακούς ομίλους.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης