Aν και το πρώτο κύμα της διαθεσιμότητας στο Δημόσιο ξεκίνησε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ωστόσο οι «ημέτεροι» βρήκαν «οδό διαφυγής» με την δοκιμασμένη μέθοδο των μετατάξεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ας πάρουμε όμως, τα πράγματα από την αρχή.

Στις 17 Σεπτεμβρίου είδε το φως της δημοσιότητας η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) για τη διαθεσιμότητα 2.000 δημοσίων υπαλλήλων από εννέα υπουργεία και συγκεκριμένα το Οικονομικών, το Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, το Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων, το Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, το Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, το Πολιτισμού και Αθλητισμού, το Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το Τουρισμού και το Ναυτιλίας και Αιγαίου.

Ωστόσο, σε παράλληλο χρόνο είχαν συνταχθεί σχέδια κοινής υπουργικής απόφασης που προβλέπουν την μετάταξη υπαλλήλων σε θέσεις και φορείς που δεν «επηρεάζονται» από τη διαθεσιμότητα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το zougla.gr αποκαλύπτει τρεις από τις ΚΥΑ που δημιουργήθηκαν ελάχιστες μόλις ημέρες, στις 20 Σεπτεμβρίου, από την έναρξη εφαρμογής του μέτρου της διαθεσιμότητας.



Οι τρεις αυτές αποφάσεις, που δεν δημοσιεύθηκαν στη «Διαύγεια», προβλέπουν την μετάταξη τριών δημοσίων υπαλλήλων από το Δήμο Καισαριανής, το υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου και την Αττικό Μετρό στη Γενική Γραμματεία Στρατηγικών και Ιδιωτικών Επενδύσεων του υπουργείου Ανάπτυξης.

Όπως είναι σε θέση να γνωρίζει το zougla.gr, οι μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων σε «ασφαλείς» φορείς του δημοσίου -όπως η Γεν. Γραμ. Στρατηγικών και Ιδιωτικών επενδύσεων- είναι μερικές μόνο από τις δεκάδες που έχουν πραγματοποιηθεί τους τελευταίους μήνες.

«Είμαι σε θέση να γνωρίζω ότι έχουν πραγματοποιηθεί πολλές ακόμη μετατάξεις σε οργανισμούς του δημοσίου που δεν θα επηρεαστούν από τη διαθεσιμότητα. Αποτελεί ερώτημα που πρέπει να απαντηθεί από τους αρμόδιους πώς προκύπτουν οι μετατάξεις, τη στιγμή μάλιστα, που «τρέχει» η διαθεσιμότητα από την οποία απουσιάζει κάθε ίχνος αξιολόγησης» σημειώνει στο zougla.gr η δικηγόρος Κωνσταντίνα Φουντέα που εκπροσωπεί μεγάλο αριθμό εκπαιδευτικών που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης