Έως την Παρασκευή αναμένεται να έχει ολοκληρωθεί η έρευνα που διέταξε η Προϊσταμένη της Εισαγγελίας Πρωτοδικών της Αθήνας Παναγιώτα Φάκου για τις απεργίες στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Η σχετική δικογραφία διαβιβάστηκε στην Υποδιεύθυνση Κρατικής Ασφάλειας προκειμένου να διερευνηθεί η ενδεχόμενη διάπραξη αξιοποίνων πράξεων από τις συνεχιζόμενες απεργιακές κινητοποιήσεις.

Συγκεκριμένα, θα εξακριβωθεί εάν έχουν τελεστεί τα αδικήματα: (α) τη απιστίας, (β) της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης, (γ) της μη συμμόρφωσης με διάταξη δικαστικής απόφασης Μέλη της διοίκησης των εταιρειών συγκοινωνιών αναμένεται να κληθούν άμεσα για να καταθέσουν ως μάρτυρες, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στη δικογραφία περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων οι δύο αποφάσεις του Μονομελούς Πρωτοδικείου της Αθήνας με τις οποίες έχουν κριθεί παράνομες οι απεργίες των εργαζομένων προκειμένου να διαπιστωθεί εάν διαπράττεται το αδίκημα της παραβίασης δικαστικών αποφάσεων με τη συνέχιση των κινητοποιήσεων. Σε μια τέτοια περίπτωση που διαπιστωθεί δηλαδή η διάπραξη του εν λόγω αδικήματος από τους εργαζόμενους, τότε προβλέπεται ακόμη και η απόλυσή τους.

Όλα πάντως θα κριθούν από την εισαγγελική έρευνα που είναι σε εξέλιξη ενώ οι ίδιοι οι απεργοί στην προσπάθειά τους να αποφύγουν αυτόν τον κίνδυνο αλλάζουν τα αιτήματα αλλά και τις ώρες των κινητοποιήσεων τους.

Αντικείμενο επίσης της έρευνας είναι και τα δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία, οι απεργοί φροντίζουν να δηλώνουν ρεπό ή αναρρωτικές άδειες με αποτέλεσμα να πληρώνονται τις ημέρες των απεργιών. Τέλος, θα εξακριβωθούν όλες οι καταγγελίες που αναφέρουν πως δεν τηρούνται όσα προβλέπονται για τον ορισμό προσωπικού ασφαλείας κατά τη διάρκεια των απεργιακών κινητοποιήσεων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Διαβάστε επίσης: Μέρες του ’92, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013, 11:22

Τελεσίγραφο Κεδίκογλου προς τους απεργούς του Μετρό, Πρώτη καταχώρηση: Τετάρτη, 23 Ιανουαρίου 2013, 12:07

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης