Το ανθρώπινο πρόσωπο και την ευαισθησία του απέναντι στα σοβαρά οικονομικά προβλήματα με τα οποία είναι αντιμέτωποι πολλοί φοιτητές δείχνει και φέτος το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Με απόφαση της Πρυτανείας, το Πανεπιστήμιο προχωρά στην εκμίσθωση δωματίων σε ξενοδοχεία της πόλης προκειμένου να στεγάσει εκεί φοιτητές που δεν μπορούν να ανταποκριθούν στο υψηλό κόστος διαμονής στην πόλη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Οι ανάγκες που υπάρχουν είναι πολύ μεγάλες και η Πρυτανεία δείχνει έμπρακτα την ευαισθησία της μπροστά στα πραγματικά προβλήματα των φοιτητών μας. Ελπίζουμε να ανταποκριθούν και οι ξενοδόχοι των Ιωαννίνων ώστε να έχουμε έναν ικανό αριθμό δωματίων στη διάθεσή μας», τόνισε ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Γιώργος Καψάλης.

Το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων και τα προηγούμενα χρόνια είχε προχωρήσει σε ανάλογη μίσθωση δωματίων. Την προηγούμενη χρονιά η προσφορά δεν ήταν μεγάλη, ίσως λόγω της φιλοξενίας σημαντικού αριθμού προσφύγων αλλά και της αυξημένης τουριστικής ροής.

Ελπίδα είναι φέτος να υπάρξει μεγαλύτερη προσφορά, ενώ θεωρείται σημαντικό το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο έχει εκπληρώσει στο ακέραιο τις οικονομικές υποχρεώσεις προς τους επαγγελματίες της πόλης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αριθμός των αιτήσεων που έχει κατατεθεί για φιλοξενία στις Φοιτητικές Εστίες είναι ιδιαίτερα υψηλός και δεν μπορεί να καλυφθεί με τα υπάρχοντα δωμάτια.

Έτσι αναζητείται λύση για την μίσθωση δωματίων σε ξενοδοχεία. Πρόθεση του Πανεπιστημίου είναι να μισθώσει όλα τα δωμάτια που θα προσφερθούν ώστε κανένας πρωτοετής να μην χάσει τις σπουδές του εξ αιτίας της αδυναμίας να καλύψει τα έξοδα διαμονής στην πόλη.

Οι ξενοδόχοι των Ιωαννίνων που επιθυμούν να προσφέρουν δωμάτια θα πρέπει να καταθέσουν τον φάκελο με την προσφορά τους μέχρι και την Δευτέρα 9 Οκτωβρίου στις δώδεκα το μεσημέρι.

ΠΗΓΗ: epiruspost.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης