Νομικές ενέργειες κατά παντός υπευθύνου προαναγγέλλει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών αναφορικά με την «κατάντια», όπως επισημαίνει, του ΤΣΑΥ.

Ο ΙΣΑ, αναφερόμενος στο ταμείο ΤΣΑΥ, νυν ΕΤΑΑ – Τομείς Υγειονομικών, σημειώνει ότι δεν θα επιτρέψει να χάσουν οι γιατροί τα χρήματά τους, τα δικαιώματά τους και τον κόπο μιας ζωής «που κατέθεσαν στο ασφαλιστικό μας ταμείο» και, όπως τονίζει, αυτό είναι το μήνυμα του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών για το 2014.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ακόμη, ο ΙΣΑ στην ανακοίνωσή του αναφέρει ότι μέσα από μία σειρά διεκδικήσεων και ενεργειών αγωνίστηκε το 2013 για να κατοχυρώσει τα στοιχειώδη δικαιώματα των γιατρών-μελών του απέναντι στο ΤΣΑΥ και υπόσχεται ότι ο αγώνας θα συνεχιστεί με τις δέουσες νομικές ενέργειες και στο άμεσο μέλλον.

Επιπλέον, αναφέρεται στις έως σήμερα ενέργειες που έχει κάνει και επαναλαμβάνει το αίτημά του για τη διεξαγωγή διαχειριστικού έλεγχου στο ΤΣΑΥ, ενώ επισημαίνει ότι επιφυλάσσεται για κάθε νόμιμη διαδικασία μηνυτήριας αναφοράς και προσφυγής στον εισαγγελέα για τους εμπλεκομένους στο ΤΣΑΥ, εφόσον υπάρξουν υπόνοιες τυχόν ποινικών ευθυνών.

Τέλος, αναφέρει ότι η Νομική Υπηρεσία του ΙΣΑ παρακολουθεί τις εξελίξεις, επεξεργάζεται τα δεδομένα και βρίσκεται σε επιφυλακή για να προβεί στις περαιτέρω νόμιμες ενέργειες που απαιτούνται στο άμεσο μέλλον. Διαβεβαιώνει, δε, ότι θα συνεχίσει τον αγώνα του για να διαφυλάξει τα δικαιώματα των γιατρών-μελών του «που δίνουν τον αγώνα τους μέσα από το ιατρικό λειτούργημα, πληρώνοντας τεράστια ποσά στο ΤΣΑΥ από την πρώτη μέρα της επαγγελματικής τους ζωής ως την τελευταία».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης