Ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης, Αρεοπαγίτης Λέανδρος Ρακιντζής υπέβαλε στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και στον πρόεδρο της Βουλή Ευάγγελο Μεϊμαράκη την προβλεπόμενη από τον ιδρυτικό νόμο του θεσμού (ν.3074/02) ετήσια έκθεσή του για το έτος 2012.

Στην ετήσια έκθεση, που θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του (www.gedd.gr) ο γενικός επιθεωρητής Δημόσιας Διοίκησης αναφέρεται στη δραστηριότητά του κατά το προηγούμενο έτος, στις νομοθετικές και οργανωτικές προτάσεις που υπέβαλε με στόχο την πάταξη της διαφθοράς και την καταπολέμηση της κακοδιοίκησης στον δημόσιο τομέα, καθώς επίσης και στην άσκηση της πειθαρχικής δικαιοδοσίας του στο πλαίσιο του πειθαρχικού ελέγχου των δημόσιων υπαλλήλων. Επίσης, στην έκθεση παρατίθενται χαρακτηριστικές υποθέσεις που χειρίστηκε κατά το 2012 στο γραφείο του και γίνεται μία συνολική επισκόπηση του έργου του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Περαιτέρω περιλαμβάνονται ως παραρτήματα η ετήσια έκθεση του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου (ΣΟΕΕ) και η βασική νομοθεσία που αφορά στη ΓΕΔΔ και στο ΣΟΕΕ. Στην ετήσια έκθεση του ΣΟΕΕ παρουσιάζεται μεταξύ άλλων περιληπτικά η δραστηριότητα των βασικών Σωμάτων και Υπηρεσιών Επιθεώρησης και Ελέγχου κατά το 2012 και ο προγραμματισμός δράσης τους για το 2013.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης