Ένα κοριτσάκι 5 ετών από το Καματερό εισήχθη εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Αγλαΐα Κυριακού», καθώς υπέστη σηψαιμία, η οποία προκλήθηκε από μηνιγγίτιδα.

Όπως έγινε γνωστό, η 5χρονη εισήχθη στο νοσοκομείο την περασμένη Κυριακή, καθώς η μηνιγγίτιδα από την οποία είχε προσβληθεί εξελίχθηκε σε μηνιγγιτιδοκοκκική σηψαιμία. Η ανήλικη έχει κριθεί απαραίτητο να υποβληθεί σε μερικό ακρωτηριασμό κάτω άκρου.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με επιστολή της, η Ελληνική Ένωση Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής (ΕΕΛΠΑΙΔΑΤΤ) προς την ηγεσία του Υπουργείου Υγείας επισημαίνει πως, παρότι τα τελευταία χρόνια η επίπτωση της μηνιγγίτιδας έχει μειωθεί σημαντικά χάρη στην εκτεταμένη εφαρμογή των εμβολιασμών έναντι των οροομάδων C, A,W και Y,  η κύρια αιτία μηνιγγιτιδοκοκκικής μηνιγγίτιδας παραμένει η οροομάδα Β (έναντι της οποίας γίνεται το εμβόλιο), καθώς ευθύνεται για το 86,6% των περιπτώσεων μηνιγγιτιδοκοκκικής νόσου στην Ελλάδα (στοιχεία έτους 2015).

Η πρόληψη, μέσω εμβολιασμού, συνιστά τη βασική άμυνα απέναντι στη νόσο, αλλά το εμβόλιο παραμένει εκτός Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, λόγω σταθερά χαμηλής επιδημιολογίας, αναφέρεται στην ανακοίνωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης