Σύμφωνα με δημοσιεύματα του ηλεκτρονικού Τύπου της Ικαρίας, εδώ και αρκετές μέρες βρίσκεται στο νησί ένα συνεργείο τοπογράφων-μηχανικών που πραγματοποιεί μετρήσεις στο βουνό.

Πληροφορίες αναφέρουν πως δεν πρόκειται για υπαλλήλους του Μυτιληναίου και πως έχουν ξεκινήσει από Καρκινάγρι και προχωρούν μετρώντας. Επίσης υπάρχουν αναφορές για ανάλογη δραστηριότητα του ίδιου συνεργείου (;) στο Καρκινάγρι και στο Μηλιωπό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ωστόσο, παραμένοντας «ασαφές το τι ακριβώς μετρά το συγκεκριμένο συνεργείο», άλλοι μιλούν για μετρήσεις που αφορούν στη διαδρομή από την οποία θα περάσουν οι ανεμογεννήτριες του εν λόγω επιχειρηματία, άλλοι πάλι για γεωφυσικές μετρήσεις, με τη μυστικότητα που καλύπτει την όλη τους παρουσία να δημιουργεί μια ανησυχία στους κατοίκους.

Άγνωστο επίσης παραμένει και το αν το εν λόγω συνεργείο έχει κάποια σχετική άδεια για τις συγκεκριμένες εργασίες ή αν ενεργεί αυθαίρετα και ανεξέλεγκτα, κάτι που φαίνεται πως έχει προκαλέσει έναν εκνευρισμό αλλά και μια έντονη ανησυχία στους κατοίκους.

Σε επικοινωνία του με το zougla.gr, ο δήμαρχος Ικαρίας κ. Χρήστος Σταυρινάδης δήλωσε πλήρη άγνοια για το συγκεκριμένο θέμα, ενώ διαβεβαίωσε πως ουδέποτε ο ίδιος έδωσε κάποια σχετική άδεια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επιμέλεια: Παύλος Κιρκασίδης

Με πληροφορίες από IKARIAMAG

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης