Σε 29.000 διδακτορικές διατριβές Ελλήνων ερευνητών και επιστημόνων, θα μπορούν να έχουν πρόσβαση οι ενδιαφερόμενοι καθώς οι εν λόγω διατριβές βρίσκονται πλέον συγκεντρωμένες σε ένα ανανεωμένο διαδικτυακό τόπο (στη διεύθυνση http://www.didaktorika.gr).

Ο ιστότοπος προσφέρει μεταξύ άλλων βελτιωμένες δυνατότητες αναζήτησης, πλοήγησης και πρόσβασης στο πλήρες ψηφιακό περιεχόμενο. Πρόκειται για το ηλεκτρονικό Εθνικό Αρχείο Διδακτορικών Διατριβών, του οποίου την ευθύνη συγκρότησης και διατήρησης έχει το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης (ΕΚΤ).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για περισσότερες από 20.500 διατριβές παρέχεται η ανοικτή πρόσβαση στο πλήρες κείμενο της διατριβής. Εκτός από τη δυνατότητα ξεφυλλίσματος και εκτύπωσης ανά σελίδα, οι χρήστες μπορούν επιπλέον να αποθηκεύσουν τη διατριβή σε μορφή αρχείου pdf, μετά από την εγγραφή τους στο αποθετήριο και την αποδοχή των σχετικών όρων χρήσης (για προσωπική, μη εμπορική χρήση ή για εκπαιδευτικούς/ερευνητικούς σκοπούς). Οι εγγεγραμμένοι χρήστες μπορούν, επίσης, να παραγγείλουν online μια διατριβή σε έντυπη μορφή ή σε CD/DVD.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης