Με προσφυγή στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσπαθούν οι εργαζόμενοι του Μετρό να μπλοκάρουν την απόφαση για την επίταξή τους. Στρέφονται κατά των αποφάσεων του Πρωθυπουργού και του υπουργού Ανάπτυξης και ζητούν με προσωρινή διαταγή του προέδρου του ΣτΕ, να «παγώσει» και να ακυρωθεί.

Υποστηρίζουν πως οι αποφάσεις για την επίταξή τους παραβιάζει το Σύνταγμα που απαγορεύει την αναγκαστική εργασία. Επικαλούμενοι δε παλαιότερες αποφάσεις του Ανωτάτου Ακυρωτικού Δικαστηρίου, σύμφωνα με τις οποίες «η επίταξη υπηρεσιών μπορεί να γίνει για την αντιμετώπιση κινδύνων που απειλούν το γενικότερο κοινωνικό συμφέρον, όπως είναι οι θεομηνίες ή η αντιμετώπιση ανάγκης που μπορεί να θέσει σε κίνδυνο τη δημόσια υγεία», οι εργαζόμενοι τονίζουν πως δεν συντρέχει τέτοιος λόγος με την απεργία τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως επισημαίνουν, στην προκειμένη περίπτωση για την επίταξη του προσωπικού του Μετρό δεν υπάρχουν οι συνθήκες αυτές (Θεομηνία, κ.λπ,), καθιστώντας αντισυνταγματικές τις αποφάσεις για την επίταξη του προσωπικού. Τέλος, σημειώνουν ότι η βλάβη που υφίστανται είναι «άμεση και προφανής και δεν θα μπορέσει να ανορθωθεί στο μέλλον, δεδομένου ότι πλήττεται άμεσα το δικαίωμα τους στην απεργία και καταργείται η δυνατότητα διεκδίκησης των αιτημάτων τους».

Eπιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

Διαβάστε επίσης:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκινούν τα δρομολόγια του Μετρό

Συμβολική κατάληψη στο Μετρό του Αγίου Αντωνίου-έκαψαν τα φύλλα επίταξης

Γιουχάισαν τον πρόεδρο της ΑΔΕΔΥ

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης