Στο στόχαστρο του Σώματος Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος μπαίνουν όλοι οι καπνοπαραγωγοί της Φθιώτιδας και των άλλων νομών της Στερεάς Ελλάδας. Στόχος του Υπουργείου Οικονομικών είναι η πάταξη του λαθρεμπορίου καπνού, που κοστίζει πολλά εκατομμύρια ευρώ ετησίως για το κράτος, αφού δεν καταβάλλεται ο ειδικός φόρος.

Συνεργείο του ΣΔΟΕ Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης εντόπισε σε φορτηγό όχημα διεθνών μεταφορών 10 τόνους μη κατεργασμένου καπνού, από εταιρεία «φάντασμα» της Βουλγαρίας με παραλήπτρια εταιρεία εμπορίας καπνού στα σύνορα Φθιώτιδας – Φωκίδας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο οδηγός του φορτηγού συνελήφθη, το όχημα και το φορτίο κατασχέθηκαν, ενώ ταυτόχρονα δόθηκε σήμα στη Περιφερειακή Διεύθυνση ΣΔΟΕ Στερεάς Ελλάδος για έλεγχο στην παραλήπτρια εταιρεία.

Στις αποθήκες της εταιρείας οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ εντόπισαν περισσότερους από 27 τόνους καπνού, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, από τον έλεγχο προέκυψαν διαφορές 90 τόνων ακατέργαστου καπνού, χωρίς παραστατικά.

Ο υπεύθυνος της εταιρείας συνελήφθη στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας. Η δίκη ορίσθηκε έπειτα από αναβολή για αύριο, Πέμπτη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: lamiareport.gr
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης