Άναυδοι έμειναν οι άνδρες της Ασφαλείας που έκαναν ελέγχους μαζί με κλιμάκιο τεχνικών του Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε. στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας, όταν διαπίστωσαν πόσα καταστήματα είχαν κάνει παρεμβάσεις στους μετρητές κατανάλωσης ηλεκτρικού ρεύματος, με αποτέλεσμα να έχουν δωρεάν ρεύμα ζημιώνοντας τη Δ.Ε.Η.

Από τις τρεις επιχειρήσεις που οι ιδιοκτήτες τους έκλεβαν ρεύμα, «πρωταθλητής» αναδείχθηκε ένα μίνι μάρκετ στο οποίο καταγράφηκε απώλεια 89.629 κιλοβατωρών. Ο 40χρονος υπεύθυνος του καταστήματος συνελήφθη, αλλά αναζητείται και η 33χρονη ιδιοκτήτρια που είχε παραβιάσει την σφραγίδα του ρολογιού και θα κληθεί να πληρώσει στην Επιχείρηση 14.630,37 ευρώ!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με τον ίδιο τρόπο είχε «δωρεάν» παροχή ρεύματος και η καφετέρια μιας 44χρονης που δεν εντοπίστηκε και αναζητείται για να συλληφθεί. Στο συγκεκριμένο κατάστημα, όπου συνελήφθη η 27χρονη Ρουμάνα προσωρινά υπεύθυνη, καταγράφηκε απώλεια σε 67.602 κιλοβατώρες που προκάλεσαν ζημιά ύψους 10.937,29 ευρώ στη Δ.Ε.Η..

Σε άλλη μια καφετέρια, όπου συνελήφθη ο 36χρονος ιδιοκτήτης, η παρέμβαση στον μετρητή κατανάλωσης ρεύματος είχε αποτέλεσμα να μην καταγραφούν 59.140 κιλοβατώρες ζημιώνοντας τη Δ.Ε.Η. με 9.802,55 ευρώ. Όλοι οι συλληφθέντες παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Θηβών που τους άσκησε δίωξη για κλοπή ηλεκτρικού ρεύματος, κατηγορία που αντιμετωπίζουν και οι ιδιοκτήτες των καταστημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης