Στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης έφθασε σήμερα το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, για να παραστεί στην κηδεία του Δημητρίου Ζάννα, με τον οποίο είχε συγγενική σχέση από την πλευρά της μητέρας του Ελένης Ζάννα (ήταν αδελφός του παππού του).

Ο Δημήτριος Ζάννας πέθανε την περασμένη Πέμπτη σε ηλικία 93 ετών. Είχε δυναμική παρουσία στην πολιτιστική ζωή της πόλης, καθώς υπήρξε: ιδρυτικό μέλος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας και μέλος του πρώτου ΔΣ της, πρόεδρος του Ναυτικού Ομίλου Θεσσαλονίκης για πολλά χρόνια, μέλος του ΔΣ του ΕΟΤ, μέλος του ΔΣ της Αμερικανικής Γεωργικής Σχολής, έφορος του Αμερικανικού Κολεγίου «Ανατόλια», πρόεδρος και μέλος του ΔΣ της ΧΑΝΘ, μέλος του ΔΣ της Σχολής Τυφλών Θεσσαλονίκης, νομικός σύμβουλος της Mobil Hellas, ιδρυτικό μέλος, πρόεδρος και μέλος του ΔΣ του Σωματείου «Οι Φίλοι του Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα» για πολλά χρόνια, ιδρυτικό μέλος, πρόεδρος του ΔΣ του Ιδρύματος Μουσείου Μακεδονικού Αγώνα και στη συνέχεια επίτιμος πρόεδρός του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Στην εξόδιο ακολουθία έδωσαν το παρών εκτός από τον πρωθυπουργό, τον οποίο συνόδευσε η σύζυγός του Γεωργία, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος, ο ΥΜΑΘ Θόδωρος Καράογλου, ο αν. ΥΠΕΚΑ Σταύρος Καλαφάτης, ο υφ. Παιδείας Κώστας Γκιουλέκας, βουλευτές, εκπρόσωποι τοπικών αρχών και φορέων της πόλης. Κατά την άφιξη του κ. Σαμαρά στη Μητρόπολη, ένας άνδρας του φώναξε: «Τον κόσμο που πεινάει δεν τον βλέπετε;».

Πηγή: thestival.gr

Διαβάστε επίσης: Στην κηδεία του Δημητρίου Ζάννα θα παραστεί ο πρωθυπουργός, Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 6 Οκτωβρίου 2013, 11:45

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης