Συνελήφθη χθες το μεσημέρι στην Αιδηψό Ευβοίας, από αστυνομικούς του τοπικού Αστυνομικού Τμήματος, ένας 53χρονος υπήκοος Μπαγκλαντές, σε βάρος του οποίου σχηματίσθηκε δικογραφία για παράνομη εμπορία και διάθεση κροτίδων.

Ειδικότερα χθες το μεσημέρι, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, πραγματοποιήθηκε από τους αστυνομικούς αιφνιδιαστικός έλεγχος σε κατάστημα ψιλικών που διατηρεί ο 53χρονος στα Λουτρά Αιδηψού Ευβοίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κατά τη διάρκεια του ελέγχου, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν τρία κουτιά που περιείχαν συνολικά (214) κροτίδες, τις οποίες ο 53χρονος διέθετε προς πώληση στο κατάστημά του, χωρίς να έχει εφοδιαστεί με την απαραίτητη άδεια από την αρμόδια Αστυνομική Αρχή.

Ο συλληφθείς οδηγείται σήμερα στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χαλκίδας.

Σημειώνεται ότι από τις αρχές Μαρτίου έχουν συλληφθεί ακόμη τέσσερα άτομα και έχουν κατασχεθεί μετά από στοχευμένους ελέγχους σε καταστήματα και οικίες σε περιοχές της Φθιώτιδας, Βοιωτίας και Εύβοιας, συνολικά (20.391) τεμάχια κροτίδων, βεγγαλικών, πυροτεχνημάτων, παιδικών αθυρμάτων και καψυλλίων, καθώς και ένα πιστόλι εκτόξευσης φωτοβολίδων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι, δυστυχώς κάθε χρόνο, πριν και κατά τη διάρκεια των Εορτών του Πάσχα, γινόμαστε μάρτυρες σοβαρών ατυχημάτων, ιδιαίτερα σε ανήλικους, εξαιτίας της επικίνδυνης συνήθειας καύσης κροτίδων, πυροτεχνημάτων και βεγγαλικών, παρόλο που κάτι τέτοιο απαγορεύεται από το Νόμο.

Οι έλεγχοι των Υπηρεσιών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, εν όψει του εορτασμού του Πάσχα, θα συνεχισθούν με αμείωτη ένταση.

Επιμέλεια: Φίλιππος Καραμέτος

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης