Υπήρχαν νεκροί στο Πολυτεχνείο; Έχει βρεθεί φάρμακο για την αντιμετώπιση του καρκίνου και μας το κρύβουν; Η Γη είναι επίπεδη και από τον… Μεσαίωνα μας κοροϊδεύουν; Και τελικά… μήπως μας ψεκάζουν για να μας ελέγχουν;

Όχι, τα παραπάνω «ζητήματα» δεν έχουν λυθεί, αλλά είναι ακόμα υπό… συζήτηση, για μεγάλο μέρος των συμπολιτών μας, σύμφωνα με έρευνα της aboutpeople για το Athens Voice Radio 102,5, με τη συμμετοχή 502 ατόμων. Ειδικά δε, για το ζήτημα των ψεκασμών, ο ένας στους τρεις Έλληνες πιστεύει ακόμα ότι… κάποιοι βάζουν χημικές ουσίες στα καύσιμα των αεροσκαφών, με σκοπό τον έλεγχο των πληθυσμών και απτή απόδειξη αποτελούν οι «λωρίδες» στον ουρανό! Και λέμε ακόμα, διότι το ίδιο ποσοστό -περίπου 33%- είχε απαντήσει το ίδιο, σε έρευνα προ δύο ετών! 

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο ψυχίατρος Γιώργος Οικονόμου σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας αναφέρει:

«Ας αναγνωρίσουμε ότι οι θεωρίες συνωμοσίας και γενικότερα κάποιες υπερεκτιμημένες ιδέες υπήρχαν, υπάρχουν και θα υπάρχουν σαν παγκόσμιο φαινόμενο. Οι άνθρωποι έχουν ανάγκη να «πιστέψουν» για πολλούς λόγους. Θα μπορούσαμε να υποθέσουμε ότι ο τραυματισμός που προκάλεσε η απώλεια κτήσεων, νοητικών ή ξεκάθαρα υλικών, είναι ένας παράγοντας που εξηγεί και το ότι σημαιοφόρος στην παγκόσμια αντί-ορθολογική παρέλαση είναι η πληγείσα παλαιά μεσαία τάξη. Έτσι όταν το συλλογικό ασυνείδητο κινητοποιεί τις πλέον ανώριμες άμυνες, ο χθεσινός σοβαρός διπλανός συζητητής θα μεταθέσει και θα προβάλει τυχόν ευθύνες του στον κάθε «ψεκασμό».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

»Θα αντιμετωπίσει ως βδέλυγμα την επιστήμη και θα υποθέσει επαναδιαπραγμάτευση με το επέκεινα. Θα τον ικανοποιήσει η ψευτοένταξη σε εναλλακτικές ομάδες που δεν πρόκειται ποτέ να κριθούν με όρους αυτού του κόσμου. Η απάντηση αντιμετώπισης τέτοιων στάσεων σίγουρα δεν θα πρέπει να είναι ακραία απορριπτική γιατί αυτό περιχαρακώνει τέτοιες ομάδες πίσω από νέα αναχώματα παραλογισμού. Με τη βοήθεια του κατάλληλου χρόνου, όλοι «οι άλλοι» έχουμε κοινοτικό καθήκον να βοηθήσουμε τον ορθό λόγο να ξανανικήσει ή έστω να μην χάσει».

Δείτε το ντοκιμαντέρ του zougla.gr σχετικά με τη θεωρία συνωμοσίας για τους αεροψεκασμούς:

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης