Με σύνθημα την εξωστρέφεια θα πορευτεί το επόμενο διάστημα ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού (ΕΟΤ), όπως τόνισε, μεταξύ άλλων, σε μια πρώτη επαφή με τους δημοσιογράφους, ο νέος γενικός γραμματέας του ΕΟΤ Νίκος Καραχάλιος, ο οποίος, έχοντας συμπληρώσει έναν μήνα στη νέα του θέση, υποσχέθηκε σειρά δράσεων προς όφελος του ελληνικού τουρισμού.

Αναφερόμενος στη δομή της διοίκησης του ΕΟΤ, ο κ. Καραχάλιος στάθηκε υπέρμαχος της μονιμότητας του γενικού γραμματέα (3 έως 5 χρόνια), υπογραμμίζοντας, ταυτόχρονα, ότι ο ΕΟΤ μπορεί να αποτελέσει πρότυπο για τη δημόσια διοίκηση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χωρίς να θελήσει να επεκταθεί σε θέματα στρατηγικής και στόχων του οργανισμού για το επόμενο διάστημα, ο κ. Καραχάλιος ανέφερε ότι, το 2012 και το 2013, επιδιώκεται η σταθεροποίηση της κατάστασης και το 2013- 2014 θα ξεδιπλωθεί η νέα στρατηγική. Στο σημείο αυτό, τονίστηκε ότι ο ΕΟΤ θα κινηθεί προς την κατεύθυνση της σύνταξης έρευνας για τις αγορές του εξωτερικού.

Για τα γραφεία του ΕΟΤ στο εξωτερικό, ο κ. Καραχάλιος υπογράμμισε ότι πρέπει να διαδραματίζουν ρόλο προώθησης του τουριστικού προϊόντος και να μην είναι, μόνον, τόπος εξυπηρέτησης του κοινού. Προς την κατεύθυνση αυτή, τόνισε ότι πρώτα θα πρέπει να εξεταστούν παράγοντες, όπως προσωπικό, κοστολόγιο, νομιμότητα κλπ. και μετά, να ανακοινωθούν νέες στρατηγικές.

Σχετικά με την ανάπτυξη και την προσέλκυση νέων επενδύσεων, επισήμανε ότι στόχος είναι να υπάρξει επιθετική πολιτική προς αυτή την κατεύθυνση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Πηγή: ΑΠΕ
Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης