Καταγγελία σοκ για το Σκαγιοπούλειο Ίδρυμα στην Πάτρα, έφτασε στα χέρια της Εισαγγελέως κ. Παπαδοπούλου, στην οποία περιγράφονται ανατριχιαστικά περιστατικά που ξεκινούν από κακοδιαχείριση και κλοπή των χρημάτων των παιδιών και φτάνουν μέχρι και σεξουαλικές κακοποιήσεις ανήλικων αγοριών, τροφίμων του ιδρύματος.

Ο καταγγέλλων αναφέρεται σε σεξουαλική κακοποίηση νεαρού τροφίμου από άλλον μεγαλύτερης ηλικίας, αλλά και από άγνωστο κατά τη διάρκεια της κατασκήνωσης το καλοκαίρι που μας πέρασε.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται στην καταγγελία, τα παιδιά γίνονται αποδέκτες σωματικής και ψυχολογικής βίας, ενώ κάποια από αυτά κλείνονται σαν «τιμωρία» για τις όποιες αταξίες τους, στην απομόνωση.

Σοκ προκαλεί το σημείο που αναφέρει πως στην πλειονότητα των παιδιών χορηγείται καθημερινά ένα χάπι-φάρμακο με το πρόσχημα ότι είναι διαταραγμένα και πρέπει να βρίσκονται σε καταστολή για να μην δημιουργούν προβλήματα.

Αξιοπρόσεκτο είναι και το κομμάτι που αναφέρεται σε δύο αδέρφια -τροφίμους του ιδρύματος-, τα οποία είχαν οδηγηθεί σε αυτό έπειτα από κακοποίησή τους από τον πατέρα τους και σύμφωνα με την καταγγελία, επιστρέφουν στο σπίτι τους κατά τις διακοπές των Χριστουγέννων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Με πληροφορίες από thebest.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης