Νέα τροπή παίρνει η υπόθεση του οπλοστασίου που εντοπίσθηκε τη Δευτέρα σε τριώροφο επί της συμβολής των οδών Αρτέμιδος και Αύρας στην Αρτέμιδα, μετά και τη σύλληψη του 50χρονου δικηγόρου, Χρήστου Παπαχρήστου, φερόμενου ως «εγκέφαλου» της σπείρας λαθρεμπορίου όπλων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι αστυνομικοί συνέλαβαν το δικηγόρο αργά το βράδυ της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για τον εντοπισμό των υπολοίπων μελών της οργάνωσης, που είναι τουλάχιστον επτά.

Ήδη για την ίδια υπόθεση έχουν συλληφθεί ως συνεργοί του η σύζυγός του, πρώην τραπεζική υπάλληλος, και ένας έμπορος 49 ετών, ο οποίος είχε αναλάβει την επιτήρηση των όπλων στην τριώροφη πολυκατοικία στη Λούτσα.

«Είμαι συλλέκτης όπλων και προσπαθούσα επί σειρά ετών να κάνω ένα ιδιωτικό πολεμικό μουσείο. Είχα πρότυπο ένα αντίστοιχο ιδιωτικό μουσείο στην Εύβοια. Αγόρασα τα περισσότερα όπλα μέσω Ίντερνετ από διαδικτυακούς “πλειστηριασμούς” οπλισμού. Μερικά από αυτά τα όπλα είναι εξαιρετικά σπάνια. Η αγορά των όπλων μού κόστισε περίπου 150.000 ευρώ. Δεν πούλησα κανένα από αυτά. Στη Γερμανία ήμουν αντιπρόσωπος αυτοκινήτων αλλά είχα και συναλλαγές με πολλούς επιχειρηματίες. Στη Νιγηρία είχα πάει από τις 26 Μαρτίου προσκεκλημένος επιχειρηματιών για επενδύσεις σε εργοστάσια βιολογικού καθαρισμού και άλλα περιβαλλοντικά θέματα, μετά από συνεννόηση με Έλληνες επιχειρηματίες».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα παραπάνω ισχυρίστηκε λίγο πριν από τη σύλληψή του από αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. ο 50χρονος, ο οποίος υποστηρίζει ότι λόγω της οικονομικής του επιφάνειας δεν είχε ανάγκη να κάνει λαθρεμπόριο όπλων. 

Τα όπλα, η πολιτική και το ποδόσφαιρο…

Η δράση των εμπλεκομένων φέρεται να ξεκίνησε πριν από περίπου οκτώ χρόνια (2004) με την εισαγωγή, μεταφορά και κατοχή πυροβόλων και πολεμικών όπλων από τη Γερμανία και τις ΗΠΑ, με σκοπό τη διακίνησή τους στη χώρα μας. Ο 50χρονος φέρεται επί σειρά ετών να ταξίδευε συχνά σε πόλεις της Γερμανίας (Μόναχο, Νυρεμβέργη, Φρανκφούρτη), αλλά και σε πόλεις της Αυστρίας, της Ιταλίας, της Νιγηρίας, από όπου διαπιστώθηκε ότι έστελνε και άλλα φορτία με πολεμικά όπλα, με αρχικό προορισμό την πολυκατοικία στη συμβολή των οδών Αρτέμιδος και Αύρας στη Λούτσα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της δικογραφίας, μεγάλο τμήμα του οπλισμού που φέρεται να μεταφέρθηκε ταχυδρομικώς από τη Γερμανία, είχε ως παραλήπτη τον δικηγόρο από τα Σπάτα, που είχε διατελέσει δημοτικός σύμβουλος και είχε εκλεγεί τις περιόδους 1995-1998 και 1998-2000 δημοτικός σύμβουλος Σπάτων με δύο ανεξάρτητες παρατάξεις.

Ο ίδιος ήταν πρόεδρος και χρηματοδότης -μέχρι τον περασμένο Δεκέμβριο- σε τοπικό ποδοσφαιρικό σωματείο το οποίο αγωνίζεται στη Δ’ Εθνική.

Ο αριθμός των όπλων που βρέθηκαν το μεσημέρι της Δευτέρας στη Λούτσα φέρεται να ξεπερνά τα 100. Τα περισσότερα από αυτά ήταν πακεταρισμένα σε κουτιά και πρόκειται κυρίως για καλάσνικοφ, πολεμικά όπλα και πιστόλια τύπου MG -42 και ΜΡ-44, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες εισάγονταν λαθραία από την Γερμανία. Επιπλέον, βρέθηκαν εξαρτήματα όπλων, σφαίρες και φόρμες παραλλαγής.

Η υπόθεση μιας μυστηριώδους απαγωγής

«Φως» στην υπόθεση έριξε η απαγωγή πριν από έναν χρόνο στην περιοχή των Σπάτων, με θύμα έναν 45χρονο έμπορο πολυτελών αυτοκινήτων από την Πάτρα.

Όπως έγινε γνωστό, ο δικηγόρος φέρεται να είχε δώσει στον 45χρονο περίπου 170.000 ευρώ, προκειμένου να εισαγάγει μεταχειρισμένα αυτοκίνητα από την Ευρώπη.

Σε κάποια φάση της συναλλαγής ο δικηγόρος εμφανίζεται να μετάνιωσε και να ζήτησε τα χρήματά του πίσω. Ζήτησε από τον Πατρινό επιχειρηματία να συναντηθούν στα Σπάτα και έκτοτε τα ίχνη του τελευταίου χάθηκαν μυστηριωδώς. Τότε υπήρξε και κινητοποίηση της ΕΛ.ΑΣ. σε Πάτρα, Σπάτα και σε άλλες περιοχές για τον εντοπισμό του.

Σύμφωνα με τη δικογραφία της υπόθεσης, ύστερα από μία επικοινωνία αστυνομικών της Ασφάλειας Αττικής με τον δικηγόρο, ο έμπορος αυτοκινήτων εμφανίσθηκε ξαφνικά σε τοπικές αστυνομικές υπηρεσίες. Ήταν έντρομος και με ίχνη από χειροπέδες στα χέρια του, ωστόσο αρχικά αρνήθηκε να μιλήσει και υποστήριξε ότι ήταν μεθυσμένος, έπειτα από πολύωρο γλέντι.

Το σίγουρο, πάντως, είναι ότι η συγκεκριμένη υπόθεση έχει ακόμη «πολύ ψωμί», καθώς πηγές της ΕΛ.ΑΣ. αποκαλύπτουν στη zougla.gr ότι ο αριθμός των όπλων που έχει βγει στο φως της δημοσιότητας είναι απλώς η κορυφή του παγόβουνου κι ότι υπάρχουν πολύ περισσότερα…

Διαβάστε επίσης:
Συνελήφθη ο «εγκέφαλος» της οργάνωσης που διακινούσε όπλα, Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Ποινικές διώξεις για το οπλοστάσιο στη Λούτσα, Τετάρτη, 4 Απριλίου 2012

Λαθρεμπόριο όπλων μέσω… Λούτσας, Πέμπτη, 5 Απριλίου 2012

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης