To δρόμο της εξόδου από την υπηρεσία έδειξε το Συμβούλιο της Επικρατείας σε εφοριακό, ο οποίος υπεξαίρεσε από το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων περίπου 950.000 ευρώ.

Οπως προέκυψε από έλεγχο που διενήργησαν δυο επιθεωρητές, κατά την οκταετία 1993-2001 που υπηρετούσε ως διαχειριστής στο γραφείο του Ταμείου «ελάττωσε εν γνώσει του και για να ωφεληθεί ο ίδιος την περιουσία του επίμαχου Ταμείου με το ποσό των 323.335.239 δρχ. (948.892,8 ευρώ) εκτός τους νόμιμους τόκους που επωφελήθηκε”. Ο εφοριακός έχει καταδικαστεί σε 12ετή κάθειρξη, ενώ το 2003 ο τότε υπουργός Οικονομικών τον παρέπεμψε στο πειθαρχικό συμβούλιο για τα πειθαρχικά αδικήματα της παράβασης καθήκοντος κατά τον ποινικό νόμο και της χαρακτηριστικής ανάξιας υπαλλήλου διαγωγής εντός της υπηρεσίας.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Για το Γ’ Τμήμα του Συμβουλίου της Επικρατείας στο οποίο κατέφυγε ο εφοριακός ζητώντας να ακυρωθεί η πειθαρχική ποινή της οριστικής παύσης που του επιβλήθηκε, ήταν μονόδρομος η απόρριψη της αίτησης του. Οι ανώτατοι δικαστές έκριναν ότι η οριστική έξοδος από την υπηρεσία είναι η προσήκουσα ποινή.

Με άλλη απόφαση του το ΣτΕ επικύρωσε την πειθαρχική ποινή του υποβιβασμού σε βάρος εφοριακού για το παράπτωμα της σοβαρής απείθειας. Του αποδίδεται ότι δεν υπάκουσε σε εντολές της διεύθυνσης δημόσιας περιουσίας για ανάκληση εγγράφου που απευθυνόταν σε ιδιώτες και αφορούσε στην ύπαρξη ή μη δικαιωμάτων του Δημοσίου σε εκτάσεις στις οποίες οι ιδιώτες φέρονταν να έχουν δικαιώματα κυριότητας.

Επιμέλεια: Μαριάννα Μαρμαρά

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης