Ένα απίστευτο σκάνδαλο ταλανίζει το τελευταίο χρονικό διάστημα το υπουργείο Παιδείας, καθώς υψηλόβαθμο στέλεχoς του φέρεται να έχει χρησιμοποιήσει πλαστό πτυχίο ως μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών, ο οποίος μάλιστα είχε κτηθεί πριν από το πρώτο πτυχίο!

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη του σκανδάλου ξεκίνησε πριν από περίπου ένα μήνα, όταν η Ομοσπονδία Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών Λειτουργών Ελλάδος (ΟΙΕΛΕ), μετά από καταγγελία που έφτασε στα γραφεία της, έδωσε στη δημοσιότητα στοιχεία της εν λόγω υπόθεσης.

Εν τέλει, η έρευνα που ακολούθησε επιβεβαίωσε την ορθότητα των καταγγελλομένων.

«Βάφτισε» σεμινάριο σε Master

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από τον έλεγχο, το στέλεχος του υπουργείου, το οποίο αξίζει να σημειωθεί ότι τα τελευταία χρόνια είχε χειριστεί κρίσιμα θέματα, είχε «βαφτίσει» εικοσαήμερο σεμινάριο σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε Master.

Μάλιστα, την απάτη επιβεβαίωσε ο ίδιος ο βρετανικός πανεπιστημιακός φορέας.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ομοσπονδίας, «τα στοιχεία που προέκυψαν προκαλούν την οργή αλλά και την θυμηδία. Το συγκεκριμένο υψηλόβαθμο στέλεχος του ΥΠΑΙΘ που τα τελευταία χρόνια είχε χειριστεί κρίσιμα θέματα του Υπουργείου, είχε «βαφτίσει» εικοσαήμερο σεμινάριο σε Βρετανικό Πανεπιστήμιο σε Master ! Την επιβεβαίωση της απάτης έκανε ο ίδιος ο βρετανικός πανεπιστημιακός φορέας. Ο πλαστός τίτλος χρησιμοποιήθηκε για την υπηρεσιακή ανέλιξη του εν λόγω στελέχους ως αποδεικτικό γλωσσομάθειας. Το σεμινάριο αυτό είχε λάβει χώρα το 1978 εικοσιπέντε ολόκληρα χρόνια πριν το συγκεκριμένο άτομο αποκτήσει πρώτο πτυχίο! Το πιο εξοργιστικό όμως της υπόθεσης είναι ότι το ΣΑΕΠ, το Συμβούλιο δηλαδή Αναγνώρισης Επαγγελματικών Προσόντων που ανήκει στο Υπουργείο Παιδείας, αναγνώρισε τον εν λόγω τίτλο! Εν ολίγοις, βάλαμε τους λύκους να φιλάν τα πρόβατα».

Το πλαστό πτυχίο

Τις προηγούμενες ημέρες, η ΟΙΕΛΕ απέστειλε επιστολές προς τους Υπουργούς Παιδείας και Διοικητικής Μεταρρύθμισης, ζητώντας επείγουσα έρευνα για την υπόθεση καθώς και τη δίωξη όσων εμπλέκονται σε αυτήν.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης