Ερώτηση καταθέτουν ο Βουλευτής Δωδεκανήσου κ. Μάνος Κόνσολας και ο Τομεάρχης Μεταφορών, Υποδομών και Δικτύων της Ν.Δ κ. Κώστας Καραμανλής για το ζήτημα που ανέκυψε με την απόφαση του Υπουργείου Πολιτισμού να κηρύξει, ως αρχαιολογικό χώρο, 10.000 στρέμματα στο Αφάντου της Ρόδου,κάτι που θα έχει ως συνέπεια την ματαίωση μιας επένδυσης 300 εκατομμυρίων ευρώ, αλλά και του τιμήματος των 42,1 εκ. ευρώ, που θα εισέπραττε το Ελληνικό Δημόσιο με τη συμφωνία.

Οι κ. κ. Κόνσολας και Καραμανλής επισημαίνουν ότι πρόκειται για μία απόφαση απόλυτου παραλογισμού αφού κηρύχθηκε αρχαιολογικός χώρος μια περιοχή, χωρίς να υπάρχουν ενδείξεις για αρχαιολογικά ευρήματα αλλά και χωρίς να υπάρχει η απαραίτητη τεκμηρίωση.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Όπως σημειώνουν «προκαλεί ερωτηματικά ο χρόνος που επελέγη για να εκδοθεί και να δημοσιοποιηθεί η συγκεκριμένη απόφαση αλλά και οι σκοπιμότητες που τη συνοδεύουν. Είναι σαφές ότι εγείρονται σοβαρά ερωτηματικά για τον τρόπο με τον οποίο λειτουργεί η κυβέρνηση αλλά και για τα αρνητικά μηνύματα που εκπέμπει σε όλους όσοι θέλουν να επενδύσουν στη χώρα μας».

http://www.rodiaki.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης