Στη Κω τελικά θα ταφεί ο 67χρονος Ολλανδός, που απεβίωσε στο Νοσοκομείο του νησιού, μετά από πολύμηνη ασθένεια.

Ο άνθρωπος αυτός, που είχε εγκαταλειφθεί από την οικογένειά του, παρέμενε επί δύο μήνες στο νεκροτομείο του Nοσοκομείου καθώς οι συγγενείς του και η oλλανδική πρεσβεία δεν θέλησαν να αναλάβουν την επιστροφή της σορού και την ταφή της στη γενέτειρα του 67χρονου, παρά την επιθυμία του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Ελπίζουμε τις επόμενες ημέρες να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και να δώσει σχετική εντολή η εισαγγελέας, ώστε να λήξει και το μεταθανάτιο δράμα αυτού του ανθρώπου και να ταφεί στο κοιμητήριο του φιλόξενου νησιού μας…» δήλωσε στην Ελληνική Ραδιοφωνία ο διοικητής του Νοσοκομείου Γιάννης Σοροκάκης.

Αξίζει να αναφέρουμε οτι την ταφή προσφέρθηκε να πραγματοποιήσει εθελοντικά ο υπεύθυνος γραφείου τελετών κ. Παναγιώτης Χαδούλης.

Υπενθυμίζεται ότι η zougla.gr είχε προβάλει το θέμα με πρωτοσέλιδη ανάρτηση πριν το θάνατό του. Ο άνθρωπος αυτός είχε μεταφερθεί στο νοσοκομείο τον Ιανουάριο του 2013 έπειτα από με ρήξη εντέρου (περιτονίτιδα).

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η περιπέτειά του ξεκίνησε μετά την εγχείριση στην οποία υπεβλήθη, καθώς κανείς από το περιβάλλον του Ολλανδού δεν αναλάμβανε τη μεταφορά του στην πατρίδα του, όπου έπρεπε να μεταφερθεί σε μονάδα φυσικής αποκατάστασης.

Ο άνθρωπος τελικά εξέπνευσε στα μέσα του περασμένου Φλεβάρη, καθώς αρνείτο να φάει και βρισκόταν σε άσχημη ψυχολογική κατάσταση και από τότε αναζητούνταν λύση για το ζήτημα της ταφής του.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Με πληροφορίες από το kosnews24.gr

Διαβάστε επίσης:
Θλιβερός επίλογος για τον ξεχασμένο Ολλανδό, Κυριακή, 17 Φεβρουαρίου 2013

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης