Τραγική κατάληξη είχε η ιστορία του «ξεχασμένου» Ολλανδού Gerard Van der Steenhoven στο Νοσοκομείο της Κω.

Ο άνθρωπος πέθανε την περασμένη Παρασκευή, καθώς παρά τις συνεχείς εκκλήσεις από το νοσοκομείο και την Ολλανδική Κοινότητα προς τις αρμόδιες αρχές αλλά και τους συγγενείς του, κανείς δεν ενδιαφέρθηκε πραγματικά για εκείνον.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η «Ζούγκλα» επικοινώνησε με τον χειρουργό Αχιλλέα Αγαπόπουλο, ο οποίος ήταν ο θεράπων ιατρός του. Ο κ. Αγαπόπουλος τόνισε ότι η κατάστασή του το τελευταίο διάστημα είχε επιδεινωθεί δραματικά, ενώ λόγω της κακής ψυχολογίας του αρνιόταν να φάει και να πιει οτιδήποτε.

Μετά τη δημοσίευση του πρωτοσέλιδου της «Zούγκλας» για το ζήτημα, όντως εκπρόσωποι της πρεσβείας μετέβησαν στο νοσοκομείο. «Είχαν έρθει εκπρόσωποι της πρεσβείας μία ημέρα πριν από τον θάνατό του και τους είπα “έχετε αργήσει πολύ”» ανέφερε ο χειρουργός.

Αποτέλεσμα ήταν να αποβιώσει, ενώ η περιπέτειά του ακόμη και μετά την εξέλιξη αυτή δεν έχει τελειώσει. Όπως τόνισε ο χειρουργός, προκειμένου ο άνθρωπος να ταφεί στην Ολλανδία, πρέπει να υπάρξει η σχετική μέριμνα από την πρεσβεία, ωστόσο προς το παρόν όλες οι αρμόδιες αρχές έχουν επιδείξει παντελή αδιαφορία.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Oι δηλώσεις του κ. Αγαπόπουλου:

Υπενθυμίζεται ότι ο Ολλανδός είχε μεταφερθεί στις 3 Ιανουαρίου εσπευσμένα στο νοσοκομείο του νησιού με ρήξη εντέρου (περιτονίτιδα). Μετά το χειρουργείο, ήταν επιτακτική η ανάγκη να επιστρέψει για περαιτέρω νοσηλεία στη χώρα του, ώστε η ασφάλειά του να καλύψει τα έξοδα. Παρά τις εκκλήσεις, ο άνδρας δεν μεταφέρθηκε ποτέ στην Ολλανδία, λόγω υψηλού κόστους, κι έτσι άφησε την τελευταία του πνοή στην Κω.

Επιμέλεια: Μυρτώ Τσάβαλου

Διαβάστε επίσης:
O ξεχασμένος Ολλανδός, Δευτέρα, 4 Φεβρουαρίου 2013

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης