Αφίχθη στην Σύρο το μεσημέρι της Παρασκευής το ταχύπλοο του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού τύπου catamaran USNS Carson City.

Το σύγχρονο ταχύπλοο θα παραμείνει στο λιμάνι της Ερμούπολης έως και την Κυριακή, καθώς ο σκοπός της επισκέψεώς του είναι η ανάπαυση και αναψυχή του 36μελούς πληρώματος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το πλοίο επρόκειτο να αφιχθεί στην Σύρο από την Τετάρτη, ωστόσο λόγω αλλαγής προγράμματος, έφτασε στην πρωτεύουσα των Κυκλάδων 48 ώρες αργότερα.

Οι συνεννοήσεις για την επίσκεψη του Carson City ξεκίνησαν από την προηγούμενη εβδομάδα, όταν επισκέφθηκε την Σύρο η ναυτική ακόλουθος των ΗΠΑ στην Ελλάδα, Rose Rice.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το σκάφος είναι νεότευκτο καθώς ναυπηγήθηκε το 2016 και έχει μήκος 103 μ. και πλάτος 28,5 μ., ενώ ο μέσος όρος ταχύτητας που αναπτύσσει είναι 24,5 μίλια. Το προηγούμενο διάστημα το πλοίο αναχώρησε από το λιμάνι του Πειραιά, έκανε διήμερο πλου στην Ανατολική Μεσόγειο και επέστρεψε στην Ελλάδα την Παρασκευή, προσεγγίζοντας για πρώτη φορά το λιμένα της Ερμούπολης.

«Φρούριο» το λιμάνι

Καθ’ όλη τη διάρκεια της παραμονής του Carson City στην Σύρο, θα ισχύουν ειδικά μέτρα που προβλέπονται από τον διεθνή κώδικα για την ασφάλεια πλοίων και λιμενικών εγκαταστάσεων. Το λιμάνι της Ερμούπολης και ειδικότερα το σημείο που έχει προσεγγίσει το σκάφος, μοιάζει με μικρό «φρούριο» καθώς τα μέτρα ασφαλείας είναι ενισχυμένα και ιδιαίτερα αυστηρά.

Επί ποδός βρίσκεται το Λιμενικό Σώμα και οι αρχές του νησιού που υποχρεούνται να διατηρήσουν τις κατάλληλες συνθήκες ασφαλούς φιλοξενίας σε όλο το διάστημα που το Αμερικανικό ταχύπλοο θα βρίσκεται ελλιμενισμένο στην Ερμούπολη.


 



Πηγή: cyclades24.gr

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης