Στο Κάιρο βρίσκεται ο πάπας και πατριάρχης Αλεξανδρείας και πάσης Αφρικής Θεόδωρος Β’, ο οποίος προΐσταται των εορταστικών εκδηλώσεων των Χριστουγέννων στην αιγυπτιακή πρωτεύουσα.

Χθες, παραμονή των Χριστουγέννων, ο πατριάρχης Αλεξανδρείας χοροστάτησε στη λειτουργία στον πατριαρχικό ναό του Αγίου Νικολάου στην Επιτροπεία Καΐρου και στη συνέχεια δέχθηκε τον όμιλο των Ελλήνων Προσκόπων, οι οποίοι έψαλαν τα κάλαντα και ευχήθηκαν στον Αλεξανδρινό προκαθήμενο.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Επίσης, συνοδευόμενος από τον πατριαρχικό επιτρόπου Καΐρου, μητροπολίτη Μέμφιδος Νικοδήμου, επισκέφθηκε το Ελληνικό Γηροκομείο της ελληνικής παροικίας, όπου ευλόγησε και ευχήθηκε στους γέροντες του ιδρύματος και τους δώρισε γλυκά.

Ακολούθησε η επίσκεψη και η ανταλλαγή ευχών με τους ασθενείς του παρακειμένου ελληνικού Νοσοκομείου, αλλά και με τους τροφίμους του Αραβοφώνου Ορθοδόξου Γηροκομείου του Αγίου Νικολάου Ηλιουπόλεως.

Ο πατριάρχης Θεόδωρος έτυχε θερμής υποδοχής όχι μόνον από τους ορθόδοξους Έλληνες και τους αραβόρφωνους πρόσκόπους, αλλά και από αντιπροσωπεία Κοπτών χριστιανών νέων, οι οποίοι έψαλαν στα κοπτικά αλλά και στα ελληνικά χριστουγεννιάτικους ύμνους και τροπάρια.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

 

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης