Κάθε φορά που η ΕΜΥ προειδοποιεί για έκτακτα καιρικά φαινόμενα -θεωρητικά- οι υπηρεσίες του Υπουργείου και η εταιρεία που εκμεταλλεύεται τον αυτοκινητόδρομο πρέπει να βρίσκονται σε πλήρη ετοιμότητα.

Παλαιότερα, στην περιοχή του Μαρτίνου υπήρχε μέριμνα και υπήρχε σταθμός με μηχανήματα, οχήματα της Π.Υ. κ.α.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Αυτή τη φορά η προετοιμασία ήταν σχεδόν ανύπαρκτη, ενώ μεγάλη ήταν η ταλαιπωρία των οδηγών.

«Δυστυχώς από την εποχή που την ευθύνη του καθαρισμού των αυτοκινητοδρόμων έχουν οι ιδιωτικές εταιρίες παρόμοιες καταστάσεις βιώνουμε στο Μαρτίνο και όταν πέφτει χιόνι και στην περιοχή του Μώλου συμβαίνει το ίδιο και εκεί» ανέφερε στον ΛΑΜΙΑ FM-1 96,2 υπηρεσιακός παράγοντας της Περιφέρειας.

Σε επιστολή-καταγγελία αναγνώστη στη Ζούγκλα αναφέρεται: Σήμερα γύρω στις 8 και μισή ξέσπασε έντονη χιονόπτωση στο Μαρτίνο. Ο δρόμος έκλεισε, τα αυτοκίνητα εγκλωβίστηκαν και την τελευταία στιγμή επιχειρούσαν να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ευτυχώς η χιονόπτωση σταμάτησε και πλέον παρατηρείται μεγάλη ουρά γιατί η κυκλοφορία γίνεται με πολύ αργούς ρυθμούς έως ότου καθαριστεί όλο το οδόστρωμα.

Οι οδηγοί δεν είχαν μαζί τους αλυσίδες, πουθενά στην Ευρώπη αυτοκίνητα που κινούνται σε αυτοκινητοδρόμους δεν χρησιμοποιούν αλυσίδες καθώς υπάρχει μέριμνα ώστε το οδόστρωμα να είναι καθαρό ακόμη και σε περιπτώσεις χιονοθύελλας.

Θα αναζητηθούν ευθύνες;

Φωτορεπορτάζ από όλη την Ελλάδα

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης