Συλλαλητήριο για τις 19.30 το απόγευμα της Δευτέρας διοργανώνουν οι καθηγητές της Πάτρας και της ευρύτερης περιοχής, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την απόφαση της κυβέρνησης να προχωρήσει στην επιστράτευσή τους.

Οι εκπαιδευτικοί κάνουν λόγο για αντιδημοκρατικό κατήφορο στον οποίο έχει περιέλθει πλέον η κυβέρνηση, με την απόφασή της να καταστείλει και τον απεργιακό αγώνα των εκπαιδευτικών με τη μέθοδο της προληπτικής επιστράτευσης.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Α’ ΕΛΜΕ Αχαΐας σε ανακοίνωση που εξέδωσε αναφέρει:

«Πρόκειται για μια πρωτοφανή, παράνομη και αντισυνταγματική ενέργεια. Είναι προφανές ότι στόχος της είναι να θέσει στον γύψο και τα στοιχειώδη συνδικαλιστικά και πολιτικά δικαιώματα, σε συνθήκες επιβολής μιας στυγνά αντιλαϊκής πολιτικής φτώχειας, απολύσεων, ανεργίας και περικοπών, που κλείνει κάθε δρόμο μόρφωσης και εργασίας ιδιαίτερα στη νέα γενιά, για την οποία τάχα κόπτεται.

Δεν θα ανεχθούμε πλέον αυτήν τη βάρβαρη πολιτική που διαλύει το δημόσιο σχολείο και εξαθλιώνει τους εκπαιδευτικούς.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αγώνας αυτός δεν είναι αγώνας μόνο των εκπαιδευτικών. Είναι αγώνας όλου του λαού για να μη διαλυθεί το δημόσιο σχολείο από τη βάρβαρη πολιτική των μνημονίων.

• Είμαστε αλληλέγγυοι προς τους διαγωνιζόμενους μαθητές μας και με τον αγώνα μας προασπιζόμαστε και τα δικά τους μορφωτικά-εργασιακα και κοινωνικά δικαιώματα.

• αντιστεκόμαστε μαζικά στο κλίμα της καταστολής και της ποινικοποίησης.

• τα συνδικαλιστικά δικαιώματα και οι πολιτικές ελευθερίες είναι αδιαπραγμάτευτες.

Καλούμε τα σωματεία, τους φορείς και κάθε δημοκρατικό πολίτη σε συγκέντρωση και συλλαλητήριο τη Δευτέρα 13/5 στις 7:30μμ στην πλ. Γεωργίου».

Διαβάστε επίσης: Συλλαλητήριο καθηγητών στη Θεσσαλονίκη
Πρώτη καταχώρηση: Κυριακή, 12 Μαΐου 2013, 19:45

Επιμέλεια: Χρύσα Λουγιάκη

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης