Με δάκρυα στα μάτια και με τρεμάμενη φωνή η Βίκυ Σταμάτη άρχισε την απολογία της στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Αθήνας, ξεκαθαρίζοντας από την πρώτη στιγμή πως είναι αθώα και βρίσκεται στο δικαστήριο με την ιδιότητα της μάνας και της συζύγου.

Κρατώντας έναν μπλε φάκελο, υποστήριξε πως όσα της καταμαρτυρούν είναι εντελώς αβάσιμα. Μάλιστα, αναφέρθηκε στην περιπέτεια της υγείας της υποστηρίζοντας ότι έχει ταλαιπωρηθεί τόσο αυτή όσο και το ανήλικο παιδί της, το οποίο έχει στερηθεί τους δύο γονείς του και τιμωρείται επειδή φέρει το επίθετο Τσοχατζόπουλος.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

«Είχα απόλυτη πίστη ότι θα είχε αποδοθεί Δικαιοσύνη νωρίτερα στο πρόσωπό μου. Η απαλλαγή μου θα είναι η δικαίωσή μου» τόνισε. Η κυρία Σταμάτη υποστήριξε ότι δεν γνώριζε κανέναν από τους συγκατηγορουμένους της, ούτε ακόμα πρόσωπα με τα οποία ο σύζυγός της είχε στενή οικογενειακή ή κομματική σχέση.

Απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως Γεωργίας Αδειλήνη, η Βίκυ Σταμάτη αρνήθηκε ότι είχε ουδέποτε τηλεφωνήσει στον Γιάννη Σμπώκο. «Είναι αιχμή για εντυπώσεις. Το αρνούμαι κατηγορηματικά» είπε.

Εισαγγελέας Παναγιωτόπουλος: Σας καταμαρτυρούν ότι βρέθηκαν αποδείξεις στο γραφείο του συζύγου σας που δείχνουν ότι έχετε προβεί σε αγορές πολυτελών καταναλωτικών αγαθών. Δεν είναι δυνατόν να μη γνωρίζατε την προέλευση αυτών των χρημάτων.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Κούγιας (συνήγορος υπεράσπισης Σταμάτη): Δεν δικαιολογείται η γυναίκα του αναπληρωτή πρωθυπουργού της Ελλάδας να μην μπορεί να αγοράσει ένα ζευγάρι παπούτσια; Βρήκατε πτώμα και το χτυπάτε.

Σταμάτη: Ό,τι μας καταμαρτυρούν είναι ψευδές και αβάσιμο, δεν υπάρχει τίποτα επιλήψιμο.

Ένταση στη δίκη

Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης του δικαστηρίου, η πολιτική αγωγή απευθύνθηκε στη σύζυγο του Άκη Τσοχατζόπουλου ρωτώντας την: Ποιος παρήγγειλε την επίπλωση του σπιτιού στη Δ. Αρεοπαγίτου;

Η κα Σταμάτη απάντησε με ερώτηση: Ποιος τιμωρήθηκε ποτέ, κ. πρόεδρε, για καναπέδες, κρόσσια και κουρτίνες;

Πρόεδρος: Προφανώς εσείς τα παραγγείλατε

Ακολούθησαν αντεγκλήσεις μεταξύ των συνηγόρων υπεράσπισης.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης