Με κέφι, χορό και τραγούδι ξεχύθηκαν στους δρόμους και φέτος οι μικροί καρναβαλιστές στην Πάτρα. Σύμμαχός τους, ο καλός καιρός…

Στις 11.00 ξεκίνησε η παρέλαση των μικρών, με σημείο εκκίνησης την πλατεία Ομονοίας και κατεύθυνση την πλατεία Γεωργίου, μέσω της οδού Γούναρη.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Χρώματα, φαντασία και παιδικά χαμόγελα γεμάτα αθωότητα, γλύκα και νάζι αναμένεται να παρασύρουν σήμερα όλη την Πάτρα στους ρυθμούς τους. Στην αφετηρία της παρέλασης βρέθηκαν 10.000 μικροί και μεγάλοι καρναβαλιστές, χωρισμένοι σε 85 ομάδες.

Μαζί τους, η Mπαντίνα του Δήμου Πατρέων, η μασκότ του Καρναβαλιού των Μικρών, ο Τζίτζικας, οι ξυλοπόδαροι της ομάδας θεάτρου δρόμου «X-Saltibagos», τα άρματα του Καρναβαλιού των Μικρών και οι ομάδες συμμετοχής, πέντε εκ των οποίων θα συνοδεύονται από τα άρματά τους και άλλες από τις κατασκευές τους και ποδήλατα.

Από την Πάτρα συμμετέχουν δημοτικά σχολεία, νηπιαγωγεία, παιδικοί σταθμοί, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, σχολές χορού, ωδεία, κέντρα ξενόγλωσσων σπουδών, τοπικοί σύλλογοι, ενώ υπάρχουν και ανεξάρτητες συμμετοχές. Ανάμεσά τους, ομάδες από τα Ιωάννινα, τη Λαμία, την Αθήνα και τη Ναύπακτο, αλλά και από «Το χαμόγελο του παιδιού», που συμμετέχει με παιδιά από τα σπίτια φιλοξενίας του ανά την Ελλάδα, με θέμα «Όλη η πλάση Καρναβάλι».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μαζί με τους λιλιπούτειους Πατρινούς καρναβαλιστές φέτος παρέλασε και ομάδα από τη Ζάκυνθο, καθώς και η Φιλαρμονική του νησιού, αλλά και μαζορέτες από την -αδελφοποιημένη με την Πάτρα- Λεμεσό.

Πηγή: pelop
Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης