Εγκρίθηκε η δημοπράτηση για την προμήθεια του απαραίτητου ιατροτεχνολογικού εξοπλισμού του Πολυδύναμου Κέντρου του Νοσοκομείου Χατζηκώστα στην Ήπειρο που θα προσφέρει υπηρεσίες σε αλκοολικούς και χρήστες ναρκωτικών.

Μετά την έγκριση της δημοπράτησης η ΔΕΠΑΝΟΜ που είναι φορέας του έργου μπορεί να προχωρήσει στην υλοποίησή του, ώστε να σε εύλογο χρονικό διάστημα να καταστεί εφικτή η λειτουργία του. Πρόκειται για το πρώτο στην Ελλάδα έργο στο συγκεκριμένο αντικείμενο το οποίο αποτελείται ουσιαστικά από δύο πτέρυγες. Η πρώτη αφορά στο Πολυδύναμο Κέντρο Αντιμετώπισης του Αλκοολισμού με δώδεκα Κλίνες και η δεύτερη στο Κέντρο για την Κρίση των χρηστών ναρκωτικών ουσιών με δώδεκα επίσης κλίνες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Οι υπηρεσίες που θα παρέχει αφορούν σε τρεις βασικές ενότητες:

-Ιατρείο Επειγόντων Περιστατικών όπου γίνεται η συνολική αντιμετώπιση των ασθενών.

-Συμβουλευτικό Κέντρο όπου εξετάζονται και αξιολογούνται αιτήματα για την εισαγωγή στη Μονάδα Κλειστής Αποτοξίνωσης ενώ δίνονται και πληροφορίες για τα προγράμματα απεξάρτησης. Επίσης στο συμβουλευτικό Κέντρο θα ενταχθεί και θα λειτουργήσει και η Μονάδα Αποκατάστασης στο πρόγραμμα της οποίας συμμετέχουν εξωτερικοί ασθενείς σε στάδιο απεξάρτησης. Με συνεδρίες και δημιουργική απασχόληση επιδιώκετε η διατήρηση της αποχής από τις ουσίες και η κοινωνική επανένταξή τους.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

– Μονάδα Κλειστής Αποτοξίνωσης με 2 ξεχωριστά τμήματα, νοσηλείας αλκοολικών και νοσηλείας χρηστών ναρκωτικών όπου αντιμετωπίζονται το στερητικό σύνδρομο και άλλες παθολογικές καταστάσεις.

Πηγή: epiruspost

Επιμέλεια: Σωτήρης Σκουλούδης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης