Χωρίς συμφωνία ολοκληρώθηκε το απόγευμα της Παρασκευής η διαβούλευση μεταξύ υπουργείου Εργασίας και κλιμακίου της τρόικας για τη σχεδιαζόμενη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών σε εφορίες και ασφαλιστικά ταμεία.

Η κυβέρνηση σύμφωνα με πληροφορίες αναμένεται να αντιπροτείνει 48 δόσεις για τη ρύθμιση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία σε μια προσπάθεια για την ύστατη ευκαιρία ρύθμισης των οφειλών. Για την πάγια ρύθμιση θα αντιπροτείνει να υπάρχουν μόνο 18 δόσεις.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η νέα συνάντηση θα προσδιορισθεί για τις επόμενες ημέρες.

Οι επαφές μεταξύ των δύο πλευρών θα συνεχιστούν, τηλεφωνικά, κατά τις επόμενες ημέρες, ενώ, σύμφωνα με κυβερνητικούς κύκλους, σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση θα ενημερωθεί ο πρωθυπουργός.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στόχος είναι ως την 1η Ιουλίου του 2013 να έχουν μεταφερθεί όλες οι οφειλές προς τα ασφαλιστικά ταμεία στο ΙΚΑ, ενώ στη συνέχεια, από το 2017, όλα τα χρέη θα βεβαιωθούν στην εφορία, προκείμενου να αναζητούνται κεντρικά από το υπουργείο Οικονομικών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το θέμα των ληξιπρόθεσμων οφειλών θα είναι ένα από αυτά που θα συζητηθούν στη νέα συνάντηση του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρναρα με την τριμερή επιτροπή, την Κυριακή στις 3 μετά το μεσημέρι, στο υπουργείο Οικονομικών.

Στο επίκεντρο αναμένεται επίσης να βρεθεί το θέμα της μείωσης των δημόσιων υπαλλήλων, οι αποκρατικοποιήσεις και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης