Γεννημένη ως Ariadna Thalía Sodi Miranda και ευρέως γνωστή ως Ταλία είναι η Μεξικανή pop τραγουδίστρια, ηθοποιός, παραγωγός, συνθέτης, στιχουργός που ξεσήκωσε τις καρδιές όλου του κόσμου.

Γεννήθηκε στις 26 Αυγούστου 1971 στην Πόλη του Μεξικού.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ξεκίνησε τη μουσική καριέρα της σε ηλικία εννέα ετών, συμμετέχοντας σε διάφορα συγκροτήματα και παίζοντας μικρούς ρόλους σε τηλενουβέλες. Το 1989 ξεκινά καριέρα σόλο τραγουδίστριας. Η δεκαετία του ’90 σηματοδοτεί την επιτυχία της και την αναγνωσιμότητά της. Το όνομά της συνδέεται σε δημοφιλείς σαπουνόπερες που την έκαναν γνωστή σε όλο τον κόσμο (Μαριμάρ, Μαρία Μερσέντες, Μαρία της γειτονιάς και Ροζαλίντα). Οι σειρές αυτές προβλήθηκαν σε πάνω από 180 χώρες στον πλανήτη και μεταφράστηκαν σχεδόν σε όλες τις γλώσσες.

Οι τηλενουβέλες, στις οποίες πρωταγωνίστησε, είναι απλές ιστορίες και είναι όλες βασισμένες στη γνωστή ιστορία της Σταχτοπούτας. Ο βασικός χαρακτήρας της ιστορίας γεννιέται φτωχός και έπειτα συναντά εναν πλούσιο άνδρα και αργότερα, ύστερα από πολλές ίντριγκες και περιπέτειες, παντρεύονται. Οι ταινίες βοήθησαν την Ταλία να εξελιχθεί στο σπουδαιότερο τηλεοπτικό φαινόμενο της δεκαετίας του ’90 και εν συνεχεία να ονομαστεί Βασίλισσα της σαπουνόπερας.

Υπολογίζεται πως τις σειρές της Ταλία έχουν παρακολουθήσει πάνω από 1,5 δισεκατομμύριο άνθρωποι, μετατρέποντας την Ταλία σε διεθνές τηλεοπτικό φαινόμενο. Το επίπεδο της φωνής της είναι μέτζο σοπράνο. Το πρώτο άλμπουμ της που κυκλοφόρησε διεθνώς ήταν το En extasis (1995) και το πιο επιτυχημένο εμπορικά είναι το Amor a la mexicana (1997). Έχει στην κατοχή της πολλά βραβεία Grammy και Billboard και έχει ονομαστεί Βασίλισσα της λάτιν ποπ λόγω της μεγάλης επιτυχίας που έχει συναντήσει σε αυτό το μουσικό είδος τις τελευταίες 2 δεκαετίες.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Είναι παντρεμένη με τον ιδιοκτήτη δισκογραφικής Tommy Motolla κι έχουν αποκτήσει μια κόρη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης