Ο αμάρανθος είναι ένα φυτό που φύεται στο νότιο μέρος της Βόρειας Αμερικής. Ανήκει στην οικογένεια των αμαρανθοειδών, στην οποία περιλαμβάνονται επίσης τα παντζάρια, τα σέσκουλα, το σπανάκι και η κινόα. Αναπτύσσεται πολύ γρήγορα και έχει ανταγωνιστική φύση. Στην πραγματικότητα, ο αμάρανθος είναι τόσο επιθετικός που πολλοί Αμερικανοί κηπουροί τον θεωρούν απλώς ένα βλαβερό ζιζάνιο που απειλεί τα άλλα φυτά.

Αυτό είναι άσχημο, διότι ο αμάρανθος στην πραγματικότητα είναι πολύ θρεπτικός. Οι σπόροι του φυτού αποτελούσαν σημαντική πηγή των απαραίτητων θρεπτικών συστατικών για τους Ινδιάνους της Αμερικής και παραμένει δημοφιλής τροφή στο Μεξικό και τη Νότια Αμερική.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Λόγοι για να αγαπήσετε τον αμάρανθο

Αποτελεί καλή πηγή πρωτεϊνών. Ανάλογα με την ποιότητά του, ο αμάρανθος περιέχει πρωτεΐνες σε ποσοστό 13 – 19%, το οποίο είναι μεγαλύτερο ανά μονάδα βάρους από άλλα δημητριακά όπως το ρύζι, το σόργο και η σίκαλη. Αυτές οι πρωτεΐνες περιέχουν επίσης και τα 8 απαραίτητα αμινοξέα (συμπεριλαμβανομένης της λυσίνης, ένα αμινοξύ που λείπει από τα περισσότερα δημητριακά), καθιστώντας τον μια εξαιρετική πηγή πρωτεϊνών για χορτοφάγους…

Διαβάστε περισσότερα στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης