Δοκιμάστε τη συνταγή που σας προτείνουμε και θα ενθουσιαστείτε με τον συνδυασμό των μπαχαρικών και των μυρωδικών. Είναι ένα πιάτο που μπορείτε να το προσφέρετε είτε ως ορεκτικό είτε ως κυρίως.

Υλικά
1 μεγάλο χταπόδι (1.000 – 1.100 γρ.), φρέσκο ή κατεψυγμένο, καθαρισμένο
100 ml ελαιόλαδο
2 – 3 καρφάκια γαρίφαλο
5 – 6 κεδροκούκουτσα
1 κουτ. γλυκού ολόκληροι σπόροι μαύρου πιπεριού
2 φύλλα δάφνης
1 κλαράκι φρέσκο θυμάρι ή1 κουτ. γλυκού θυμάρι ξερό
1 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη
1 φλιτζάνι (200 ml) κόκκινο ξηρό κρασί
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένες πράσινες ελιές
1/2 φλιτζάνι μέλι

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Εκτέλεση
Σε ένα μικρό κομμάτι τουλπάνι βάζετε τα καρφάκια γαρίφαλου, τα κεδροκούκουτσα, τα σπασμένα πιπέρια, το φύλλο δάφνης και το φρέσκο θυμάρι. Δένετε το τουλπάνι με ένα κομματάκι σπάγκο ή με κλωστή. Κόβετε το καθαρισμένο χταπόδι σε μικρά κομματάκια και τα βάζετε σε μια μεγάλη κατσαρόλα, χωρίς νερό.

Διαβάστε τη συνέχεια στο govastileto.gr

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης