Μια απίστευτα ταλαντούχα καλλιτέχνις, η Harumi Klossowska de Rola, συμβάλλει στην επιτυχία της συλλογής High Jewellery του ελβετικού οίκου, σχεδιάζοντας λίγα, μοναδικά και πρωτότυπα κομμάτια. Η πρώτη δημιουργία αυτής της πειραματικής συλλογής παρουσιάστηκε στις 31 Αυγούστου στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας από την όμορφη Αγγλίδα ηθοποιό Kristin Scott Thomas, που επέλεξε να τη φορέσει στο κόκκινο χαλί, με την ευκαιρία της πρεμιέρας της τελευταίας της ταινίας «Chez Ortense».

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Kristin Scott Thomas ήταν εντυπωσιακή με τα σκουλαρίκια Chopard σε λευκό χρυσό με διαμάντια. Η Harumi σχεδίασε αυτό το εξαιρετικό κομμάτι, που θυμίζει ένα άλογο και ένα λιοντάρι, τα οποία είναι ιστορικά συνδεδεμένα με την πόλη της Βενετίας, σε ανάμνηση του πρώτου της ταξιδιού εκεί με τον πατέρα της, Balthus.

H Caroline Scheufele, πρόεδρος της Chopard, ήθελε εδώ και καιρό να συνεργαστεί με την Harumi, που είναι φίλη της οικογένειάς της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η Harumi Klossowska de Rola, κόρη του παγκοσμίως γνωστού ζωγράφου Balthus, δεν σταμάτησε ποτέ να σχεδιάζει, να δημιουργεί συνθέσεις και κοσμήματα, χρησιμοποιώντας κάθε είδος πέτρας. Η αγάπη της για τις πέτρες άρχισε στα παιδικά της χρόνια, στη βίλα της οικογένειάς της στη Ρώμη, όπου περνούσε ατέλειωτες ώρες συλλέγοντας βράχους κάθε χρώματος και σχήματος, πέτρες και κομμάτια μωσαϊκά.

Τότε ήταν που αποφάσισε να γίνει σχεδιάστρια κοσμημάτων. Η κομψότητα και το μυστήριο έχουν την υπογραφή της. Ο τρόπος με τον οποίο αναμειγνύει ορυκτά, ξύλο, πέτρα και ύφασμα είχε μεγάλη επιτυχία ανά την υφήλιο. Η εξεζητημένη δουλειά της την οδήγησε σε συνεργασίες με διεθνείς σημαντικούς οίκους, όπως η Chopard.

Επιμέλεια: Φλώρα Πέτση

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης