Είμαστε πολύ τυχεροί στη Μεσόγειο, που η φύση προσφέρει στη γυναίκα πολύτιμα συστατικά για τη φροντίδα του δέρματος και της ομορφιάς.

Μπορείτε να αξιοποιήσετε τους σπόρους σησαμιού γιατί είναι πλούσιοι σε απαραίτητα λιπαρά οξέα (acido gammalinoleico), τα οποία είναι σημαντικά για τη διατήρηση της ακεραιότητας του δερματικού ιστού. Επιπλέον, διαθέτουν ιδιότητες που συντελούν στην καλύτερη ενυδάτωση του δέρματος, προλαμβάνουν την ξηρότητα της επιδερμίδας και κάνουν το πρόσωπο πιο φωτεινό.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο βασιλικός πολτός είναι προϊόν των μελισσών, έχει ισχυρή ενυδατική δράση, ικανή να επαναφέρει σε ισορροπία δέρματα ιδιαίτερα ευαίσθητα και ξηρά. Ο βασιλικός πολτός εκτιμάται ιδιαίτερα στην κοσμετολογία και για τις επουλωτικές του ιδιότητες, οι οποίες βοηθούν στη συγκάλυψη των συνηθισμένων ατελειών των λιπαρών δερμάτων.

Το ελαιόλαδο περιέχει ένα μίγμα από βασικά, δραστικά αντιγηραντικά συστατικά, όπως οι βιταμίνες Α και Ε, τα λιπαρά οξέα λινολεϊκό και λινολενικό, που αναζωογονούν τους ιστούς σε βάθος, καταπολεμώντας την αρνητική επίδραση των ελεύθερων ριζών, που αποτελούν την κυριότερη αιτία της γήρανσης.

Ακόμη κι αν φαίνεται παράδοξο, το ελαιόλαδο είναι πλέον ένα αποτελεσματικότατο φάρμακο κατά των κλασικών αντιαισθητικών προβλημάτων του λιπαρού δέρματος. Χάρη στη σύστασή του, που μοιάζει με αυτή του ανθρώπινου σμήγματος, καταφέρνει να εξισορροπεί το υδρολιπιδικό στρώμα, που είναι αλλοιωμένο στο ρυπαρό δέρμα. Με βάση το ελαιόλαδο παρασκευάζεται για παράδειγμα το εξωτικό μαύρο σαπούνι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Το ροδόνερο είναι προϊόν απόσταξης ροδοπετάλων, το ροδόνερο εκτιμάται ιδιαίτερα για τις ηρεμιστικές, δροσιστικές και αποσυμφορηντικές του αρετές, που το κάνουν ένα άριστο τονωτικό. Ταμπονάρεται στο δέρμα με μια καλά εμποτισμένη τούφα από βαμβάκι, κάθε φορά που υπάρχει ανάγκη για μία καταπραϋντική δράση και μία επιπλέον φρεσκάδα. Στα βλέφαρα χρησιμοποιείται με τη βοήθεια μίας ροδέλας από βαμβάκι και έχει αποσυμφορηντική δράση, για την ανακούφιση πρηξιμάτων και κούρασης.

Υπάρχει και το λάδι του Argan που αποκαλείται και «υγρός χρυσός» και εξάγεται από τους σπόρους ενός βορειοαφρικάνικου φυτού. Πρόκειται για πολύτιμο λάδι, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για το μασάζ του σώματος ή να προστεθεί ως συστατικό σε κρέμες με μαλακτική δράση. Το ρασούλ όπου είναι ένα μίγμα με βάση τον άργιλο, που προέρχεται από τη βόρεια Αφρική και έχει καθαριστικές ιδιότητες. Θα το βρείτε σε καταστήματα με ανατολίτικα προϊόντα.

Μία ολοκληρωμένη περιποίηση προσώπου περιλαμβάνει καθαρισμό, απολέπιση και μάσκα, που θα απομακρύνουν την ένταση από το πρόσωπο και θα του δώσουν λάμψη και αίσθηση φρεσκάδας. Επιπλέον, θα προκαλέσουν μία γενικότερη χαλάρωση σε ολόκληρο το σώμα.

Επιμέλεια: Μαργαρίτα Μπρίγκου

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης