Η κυβέρνηση της Τσεχίας ενέκρινε την Τετάρτη μέτρα για την άρση της απαγόρευσης – εντός των προσεχών εβδομάδων – της πώλησης ισχυρών αλκοολούχων ποτών, την οποία επέβαλε μόλις την περασμένη Παρασκευή, μετά το κύμα δηλητηριάσεων από νοθευμένο αλκοόλ που οδήγησε στον θάνατο τουλάχιστον 23 ανθρώπους από τις αρχές του μήνα, όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Πετρ Νέτσας.

«Κάθε φιάλη αλκοόλ που είναι προς πώληση θα πρέπει υποχρεωτικά να φέρει νέα ταινία φόρου κατανάλωσης, η οποία θα είναι στη διάθεση των παρασκευαστών αλκοολούχων ποτών προς το τέλος της προσεχούς εβδομάδας» δήλωσε ο πρωθυπουργός σε συνέντευξη Τύπου. Ο Νέτσας ανακοίνωσε επίσης ότι κάθε φιάλη θα έχει «πιστοποιητικό παραγωγής» που θα επιτρέπει την ιχνηλασιμότητά της.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Τα άτομα που κατηγορούνται για εμπλοκή στην υπόθεση των μαζικών δηλητηριάσεων – ύστερα από κατανάλωση αλκοολούχων ποτών νοθευμένων με μεθανόλη – είναι 13. Ενώ, τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι περίπου 40 πολίτες εξακολουθούν να νοσηλεύονται, ορισμένοι εξ αυτών σε κρίσιμη κατάσταση.

Επιμέλεια: Μάριος Μπουμπής

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης