Δίχως τον ήχο των μηχανών και ερπυστριών των αρμάτων μάχης, ούτε και τον εκκωφαντικό ήχο από τα μαχητικά αεροσκάφη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή η παρέλαση στην Ισπανία.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, λόγω της οικονομικής κρίσης, η παραδοσιακά μεγαλειώδης στρατιωτική παρέλαση για τον εορτασμό της εθνικής επετείου στη Μαδρίτη έπεσε κι αυτή «θύμα» των περικοπών που εφαρμόζουν σε όλους τους τομείς ο πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι και η κυβέρνησή του.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Μόνον αεροσκάφη του ακροβατικού σμήνους Άγιλα (Αετός) συμμετείχαν στην παρέλαση, αφήνοντας πίσω τους μία σειρά από κίτρινες και κόκκινες γραμμές, στα χρώματα της ισπανικής σημαίας.

Η παρέλαση, στην οποία συμμετείχαν 2.600 στρατιώτες, διήρκεσε μόλις μία ώρα και κάτι, βάσει του μειωμένου προϋπολογισμού της των 900.000 ευρώ, έναντι 2,8 εκατ. ευρώ του 2011.

Ο βασιλιάς της Ισπανίας Χουάν Κάρλος, συνοδευόμενος από τη σύζυγό του, Σοφία, και το πριγκιπικό ζεύγος του διαδόχου Φελίπε και της συμβίας του, Λετίθια, χειροκροτήθηκαν από το πλήθος – αν και η εικόνα της βασιλικής οικογένειας έχει κηλιδωθεί από την υπόθεση διαφθοράς με πρωταγωνιστή τον γαμπρό του μονάρχη Ινιάκι Ουρδαγαρίν.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Eπιμέλεια: Xρήστος Μαζάνης

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης