«Τεράστια αδικία» χαρακτήρισε την καταδίκη σε βάρος του για φορολογική απάτη σε αγοραπωλησία τηλεοπτικών δικαιωμάτων ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι, σε συνέντευξη την οποία παραχώρησε σε τηλεοπτικό όμιλο ιδιοκτησίας του.

«Τα τελευταία 20 χρόνια ήμουν πάντα υποψήφιος στις ευρωεκλογές. Αυτή τη φορά υπέστην μια τεράστια αδικία. Καταδικάστηκα για φορολογική απάτη, εγώ που είμαι ο Ιταλός πολίτης με το υψηλότερο φορολογητέο εισόδημα» τόνισε ο πρώην πρωθυπουργός.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Υπενθυμίζεται ότι ο Καβαλιέρε έχει χάσει παράλληλα και το δικαίωμα του εκλέγειν και του εκλέγεσθαι. Παρά ταύτα, δήλωσε αισιόδοξος ότι «θα δικαιωθεί από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων».

Ο Μπερλουσκόνι πρόσθεσε ότι «πρέπει να ξαναγραφτούν όλες οι ευρωπαϊκές συνθήκες, οι οποίες υπεγράφησαν με το περίστροφο του σπρεντ στον κρόταφο», ενώ διαπίστωσε ότι «η Ευρώπη υπό γερμανική καθοδήγηση επέβαλε την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική που οδήγησε στην κρίση». Επιπλέον, επανάλαβε ότι το σύμβολο του κόμματός του Forza Italia στο ψηφοδέλτιο των ευρωεκλογών θα πλαισιώνεται και από το επώνυμό του, κάτι που αποδεικνύει ότι «συνεχίζει να μετέχει στο πολιτικό γίγνεσθαι».

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ
σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης