Ο ιατροδικαστής Σαλάχ αλ Τουμπαίγκι φέρεται να είναι ο άνθρωπος ο οποίος δεν δίστασε να διαμελίσει ζωντανό τον δημοσιογράφο της Σαουδικής Αραβίας Τζαμάλ Κασόγκι μέσα στο προξενείο στην Κωνσταντινούπολη.

Αποκαλείται από διεθνή ΜΜΕ «γιατρός του θανάτου» και φέρεται να είναι μέλος της 15μελούς ομάδας που μετέβη στην Κωνσταντινούπολη με έναν και μόνο στόχο: να εκτελέσει τον δημοσιογράφο Κασόγκι.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Ο αλ Τουμπαίγκι, σύμφωνα με τα ξένα Μέσα, έχει εκπαιδευτεί στη Βρετανία και στην Αυστραλία με υποτροφία από τη Σαουδική Αραβία.

Σπούδασε Παθολογία στο Πανεπιστήμιο της Γλασκώβης το 2004, ενώ το 2015 ειδικεύτηκε για τρεις μήνες στο Βικτωριανό Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής στη Μελβούρνη ως εγκληματολόγος στην Παθολογική Ανατομία.

Ο ίδιος φέρεται να επεδείκνυε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την αναγνώριση θυμάτων από μαζικές καταστροφές και νεκροψίες. Επίσης, ήταν επικεφαλής της σαουδαραβικής επιτροπής ιατροδικαστών.

ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΟΣ ΧΩΡΟΣ

Η ψυχρότητα με την οποία αντιμετώπισε το ειδεχθές έγκλημα, αναφέρουν οι ίδιες πηγές, καταδεικνύεται από το γεγονός ότι ο ίδιος φέρεται να συνέστησε στα υπόλοιπα μέλη της εγκληματικής ομάδας να φορέσουν ακουστικά, ώστε να μην ακούνε τις κραυγές του Κασόγκι την ώρα που τον τεμάχιζε.

Ο ίδιος φέρεται να έκοψε όλα τα δάχτυλα των χεριών του Κασόγκι, να τον αποκεφάλισε και να έβαλε το διαμελισμένο πτώμα του σε οξύ. Πληροφορίες των Αρχών αναφέρουν ότι ο δολοφόνος είχε μαζί του ένα πριόνι οστών, όταν έφτασε στην Κωνσταντινούπολη.

σχόλια αναγνωστών
oδηγός χρήσης